Petit Peralada farà quatre espectacles per despertar interès musical als infants

0
732

En col·laboració amb L’Auditori, el Festival Castell de Peralada ha programat per aquest estiu quatre espectacles infantils amb l’objectiu de despertar l’interès als més joves, en el món de la música. Així, i destinat a un públic familiar el Claustre de Sant Domènec serà escenari cada diumenge entre el 25 de juliol i el 15 d’agost, de concerts entre els quals The Jashgawronsky Brothers, un grup italoarmènic que descobreix als més petits com fer música a partir dels sons d’una bugaderia, i l’espetacle ‘Fem sonar les musiquetes’, on músics de diferents bandes catalanes, s’uneixen per donar un nou ritme a cançons infantils d’arreu dels països catalans. 

El Claustre de Sant Domènec, al Castell de Peralada, acollirà entre el 25 de juliol i el 15 d’agost, quatre espectacles musicals infantils, amb l’objectiu de despertar en nens i nenes de poca edat, l’interès per la música, sigui quin sigui el seu ritme i estil. Són un conjunt d’espectacles que s’han organitzat des del Festival Castell de Peralada conjuntament amb L’Auditori de Barcelona.

Així, la primera actuació anirà a càrrec del grup dirigit per Albert Gumí, que a través de ‘El poble de vent i de fusta’ vol fer descobrir als infants un nou univers, mirant, sentint i inttant fer música en un concert al voltant d’una hora amb melodies populars, catalanes i contemporànies on els protagonistes són els instruments de vent i de fusta com ara l’oboè, el fagot, la flauta travessera o les flautes de bec.

En el segon d’aquestes espectacles serà el torn de ‘Radio Armeniac’, un projecte dels ítaloarmenis The Jashgawronsky Brothers, on intenten investigar nous sons a partir d’instruments de laboratori. En l’anterior espectacles exploraven els sons propis de la cuina, ara juga amb el servei de bugaderia, experimentant amb els sons de les planxes, les taules de planxar, les rentadores o els estenedors. El grup juga amb la diversió dels més menuts i converteixen en instrument musical tot allò mai abans imaginat. The Jashgawronsky Brothers són coneguts per ser els creadors de la ‘música del reciclatge’.

Les cançons populars que músics com ara Núria Lozano, Alvert Vila o Oriol Casas van reinventar per repartir en un CD que reivindicava el català a la Bressola, fa dos anys que recorren els Països Catalans amb l’espectacle ‘Fem sonar les musiquetes’. El muntatge arriba també al Petit Peralada per entretenir els més joves, però també pares i avis que sens dubte, reconeixeran tots els temes.

La darrera entrega anirà a càrrec del grup Cor de Teatre que s’adreçarà al públic amb el seu tercer muntatge, ‘El concert’. Dirigit per David Costa i Xevi Ausellé, el grup interpretarà a capella obres mestres de tots els temps, des del Renaixement fins als grans èxits del rock, a partir d’un fil argumental que destaca per l’humor i la sàtira. Èxits de The Beatles o The Rolling Stones, per exemple, compartiran repertori amb Bach o Mozart, donant com a resultat, un viatge per la polifonia de tots els temps.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li