Petit foc a Sant Pere de Rodes per un llamp i ensurt a Darnius

0
1311

Efectius de les ADF van tancar els accessos al Parc Natural del Cap de Creus i a l’Albera marítima per risc de foc


La caiguda d’un llamp va provocar ahir un conat d’incendi a la zona de Sant Pere de Rodes. Cap a les 7.20 del matí es van mobilitzar les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i els Bombers per extingir el foc. Durant el matí es va estar remullant la zona per evitar una revifada. Les ADF recordaven que les darreres pluges no havien solucionat res i que només representaven «una treva de poques hores».

El risc d’incendi forestal era extrem ahir al cap de Creus i a l’Albera marítima. És per això que es van tancar els accessos al parc natural i a la seva zona forestal. Així es complia a l’actuació del nivell 3 del pla Alfa establert pels Agents Rurals. La tramuntana, sumada a la sequera, ha elevat el risc a la categoria d’extrem.

A banda, a mig matí d’ahir s’activava l’alerta a Darnius: un foc cremava a la zona de puig Caneres, entre Darnius i Maçanet de Cabrenys. Van treballar en les tasques d’extinció quatre mitjans terrestres i tres d’aeris. El foc es va poder controlar en mitja hora i el balanç va ser de 300 m2 de matoll cremat. També per la zona, a la carretera de la presa de Darnius-Boadella, els Bombers van fer un servei per apagar un incendi en un cotxe .

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li