Però aquí qui mana?

0
2796

Si alguna cosa necessitava Figueres durant aquest mandat era un lideratge ferm per construir un projecte de ciutat que marqués amb determinació el futur que volem per a la nostra ciutat. Si alguna cosa ha quedat clar en aquests tres primers mesos és que no se sap qui mana en el govern. El Sr. Casellas? El Sr. Castellón? El Sr. Amiel? La Sra. Lladó? Sense lideratge no hi ha projecte.

La realitat és que quan els mariners manen, per absència de capità o simplement per vanitat, la nau no triga a estavellar-se contra les roques. El problema és que en aquest viatge a cap enlloc, emprès pels 4 fantàstics, arrosseguen el futur de més de 45.000 persones.

A aquest govern només el va unir l’ànsia d’aconseguir el poder de l’esquerra radical per posar l’Ajuntament al servei dels seus interessos ideològics i en mans del separatisme excloent; la comoditat del PSC de governar amb els nacionalistes i sadollar els seus egos personals; la falta de visió i perspectiva de Canviem, que traeix els seus votants i els seus propis ideals.

Vist aquest panorama, no és d’estranyar que la primera mesura del govern, comptant amb el vistiplau del PSC, va ser penjar la pancarta partidista a la façana de l’Ajuntament que divideix, crea conflicte i exclou més de la meitat dels ciutadans, sense oblidar que viola la neutralitat i objectivitat amb la qual han d’actuar les administracions públiques.

El segon que va fer aquest govern, que falsament es diu a si mateix d’esquerra i progressista, va ser augmentar la despesa per pagar els seus propis sous i per augmentar el nombre d’assessors a la disposició del bàndol del govern. Era d’esperar, en un govern format per quatre socis diferents que cadascun vol la seva part de pastís. No només això, sinó que Canviem, aquest partit que deia ser una agrupació de veïns que només pensava en Figueres, amenaça d’augmentar el nombre de càrrecs a dit l’any vinent.

I el tercer que han fet no és començar a elaborar un projecte de ciutat, no. El que han fet és començar una competició entre ells per sortir en els mitjans de comunicació locals. L’obsessió dels quatre caps de llista dels grups municipals del govern, no se’ns oblidi, ERC, CUP, PSC i Canviem, ha estat inventar notícies o realitzar entrevistes, no per donar a conèixer el programa comú de govern que aplicarien els pròxims quatre anys, sinó per mirar el seu propi melic.

L’única cosa que uneix aquests quatre genets de l’apocalipsi és la seva complicitat per repartir-se les cadires, els càrrecs, els obsequis i les fotos, i el seu aferrament al poder. En l’intern hi ha desconfiança entre els diferents grups que componen el govern i mirades de reüll perquè no saben si seran traïts pels altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li