Pere Vila, nou delegat territorial de la Generalitat

0
2246

L’alcalde de Llançà renuncia a la presidència de la Diputació de Girona per assumir la representació del govern català a les comarques gironines


 

Pere Vila va anunciar el dimarts 17 de juliol que renuncia a la presidència de la Diputació de Girona per convertir-se en el nou delegat de la Generalitat a les comarques gironines. Vila, que presidia la Diputació des del 2015, es va acomiadar del càrrec en el Ple ordinari de juliol i va fer un balanç de la seva etapa al capdavant d’aquesta institució.

«Estic satisfet de la feina feta. Avui prenc un altre camí i ho faig convençut, conscient i orgullós d’haver format part d’aquesta casa per segon cop i d’haver-ne estat president», va dir l’alcalde de Llançà, que en el seu discurs de comiat es va adreçar a tots els diputats.

Els portaveus dels grups polítics van coincidir a desitjar-li «sort i encerts» en la nova etapa, i Albert Piñeira, portaveu del PDeCAT, va afegir que «estem molt contents tant a escala professional com personal». El seu substitut al capdavant de la Diputació serà, si no es produeix cap daltabaix, Miquel Noguer. L’alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació serà escollit en una sessió plenària que tindrà lloc dimarts vinent.

Al final de la sessió, Vila es va mostrar «il·lusionat» per la responsabilitat de ser el nou delegat del Govern de la Generalitat a Girona i va assegurar que és «conscient que assumir aquest repte és molt important per mi». L’alcalde de Llançà no es va voler marcar cap repte un cop assumeixi el nou càrrec i va assenyalar que li tocarà «seguir les pautes que marqui el propi govern».

Sobre la seva etapa de tres anys com a president de la Diputació, Pere Vila va dir que s’emporta «molts records positius, i algun de negatiu», i va dir que en aquest període «hem anat guiant la feina encaminada. No podem fer un balanç, ja que encara no s’ha acabat la legislatura, però hem intentat ser nosaltres mateixos i que la Diputació tingui el paper important que crec que ha de tenir».

El Ple va tenir protagonisme alt-empordanès amb la presa de possessió de Quim Felip, regidor de l’Ajuntament de Figueres pel PDeCAT, com a nou diputat en substitució de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que va renunciar en l’anterior sessió plenària després de ser nomenada secretària general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li