Pere Casellas: ‘La igualtat Ă©s considerar de manera desigual les situacions desiguals’

0
1863

Pere Casellas Ă©s el candidat a l’alcaldia de Figueres pel Partit Socialista de Catalunya


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres a l’últim mandat?
Més que malinvertit, no ha invertit tot el que s’havia d’invertir en el manteniment de carrers i equipaments municipals.

Què ha fet bé el govern?
Finalment, el contracte d’escombraries al qual nosaltres vam donar suport. Ells no van ser capaços de fer-ho sols.

Amb qui pactaria i amb qui no?
Amb Vox no pactarem. I amb la resta de partits estaria disposat a pactar però amb dues condicions: el programa i crear un model d’Ajuntament. Vull un consistori nou, modern i en què tothom tingui responsabilitats i els regidors, tècnics, cĂ rrecs… tinguin retribucions. I que l’oposiciĂł disposi dels mitjans necessaris. Si hi ha una bona oposiciĂł hi haurĂ  un bon govern.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i el risc d’exclusió social? La situació és alarmant.
Els índexs no són bons però no són diferents als d’altres ciutats de l’entorn. D’entrada hem d’intentar que la gent que ja ha marxat de la ciutat sigui substituïda per persones que siguin creditors del sistema. Necessitem crear ocupació, primer de tot amb el projecte de la sala Edison, això ha de fer que es quedin més visitants i que es generin llocs de treball. També cal un canvi radical en la concepció de l’aparcament i fer-lo pràcticament gratuït a la ciutat. I d’altra banda, cal reconvertir la promoció econòmica en una agència que treballi de manera personalitzada per a qui vulgui establir-se a Figueres, posant tots els terrenys que calgui a disposició d’empreses i emprenedories.

Quan entrarà en servei el tercer pavelló i la segona piscina si la decisió és a les seves mans? I el finançament d’on es traurà?
El tercer pavelló ha de reduir la despesa prevista de 6.200.000 a 3.500.000 €, i un cop fet, s’ha d’obrir de seguida. Sobre la piscina, es farà una concessió, i de la reducció del pavelló destinarem diners a la piscina, tant el consistori com la inversió privada.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
Total i absolut. Ens hauríem de fer una pregunta: què era diferent del cinema Las Vegas ara que fa 20 anys? Res. La massa social de la ciutat ha canviat i la gent no va tant al cinema com abans. No és sostenible aquesta sala i ho sabia tothom. S’han regalat 350.000 euros, si soc alcalde això s’investigarà: vull saber què ha passat amb tots aquests diners.

Què cal fer amb l’antiga plaça de Braus?
No forma part de les prioritats. Se li ha de donar un ús però tenint en compte que hem d’arreglar tantes coses, a la plaça de Braus. A s’hi ha de fer les actuacions mínimes perquè no acabi de caure i llestos. Ja parlarem de què hi farem més endavant.

Digui’m, amb una frase, en què es diferencien les seves propostes de la de resta de candidatures en els següents àmbits:
-Seguretat/Civisme
Vist el que acaba de publicar el senyor Masquef, no gaire res… Ha tingut 12 anys per aplicar-ho i no ho ha fet. És una còpia descarada del nostre programa i no hi ha gaire diferència. I el mateix he de dir d’ERC, quan parlem d’augmentar plantilla o posar gossos a la GuĂ rdia Urbana, per exemple.

-Mobilitat/Aparcament
Figueres no tenia un problema d’aparcament fins que no s’han posat en marxa mesures equivocades. El que volem des del PSC són aparcaments dissuasius i suprimir la zona verda. És un encariment insostenible. Com ho farem? Garantint l’aparcament als veïns, ja que han posat les màquines les aprofitarem. També hi ha l’opció de la zona vermella, és com de càrrega i descàrrega per a particulars, regulat per minuts. I de la zona de càrrega i descàrrega hauríem de canviar-ne totalment el concepte, seran zones personalitzades en funció del negoci. La meva idea no és omplir la ciutat de cotxes, el concepte és que es pugui accedir als aparcaments entrant per un carrer i sortint per l’altre. Això, combinat amb la circulació del carril bici, no serà fàcil però haurem d’aprendre a conviure.

-Urbanisme i equipaments
Toca fer el manteniment dels equipaments perquè no ens caiguin, hem de donar sortida a la Casa Nouvilas. També cal ampliar el Museu de l’Empordà i sobretot fer una segona biblioteca al parc de les Aigües, sempre que la Generalitat ens ajudi. Pel que fa a urbanisme, cal un nou planejament i compactar la ciutat cap al castell amb diversos parcs, i plantejar si hi ha d’haver alguna zona amb habitatges fora del centre, com la de l’Olivar Gran. També cal arreglar habitatges vells i combatre la pobresa energètica, amb tancaments i aïllaments.

-Barris
Volem fer un projecte que inclogui regidors de barri o districte, que seran els regidors que hagin guanyat les eleccions en aquella zona. Volem que es reparteixin els recursos de manera equitativa, que no vol dir que siguin tots iguals. La igualtat Ă©s considerar de manera desigual les situacions desiguals.

-Comerç
No estic d’acord amb els horaris comercials fins que tothom no vagi de la mà i es garanteixin els drets dels treballadors i dels petits comerciants. Volem renovar el centre comercial i s’ha de fer amb la col·laboració de tothom.

-ImmigraciĂł
Necessitem modificacions a Serveis Socials perquè hi ha una percepció de frau, que en alguns casos hi és, i això l’únic que fa és que s’identifiqui malament la immigració. Canviarem el reglament de manera que sigui més subjectiu, la immigració es cuida de molts factors del nostre sistema i cal polir el que no estigui bé. Treballem per a la integració des del respecte. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li