Peralada vol convertir-se en una gran destinació cultural

0
1151

“Treballem junts amb la intenció que Peralada es converteixi en una gran destinació cultural i musical”. Amb aquestes paraules va explicar Oriol Aguilà, director del festival Castell de Peralada, l’enfortiment del vincle de col·laboració entre aquest certamen i el Cicle de Concerts del claustre de Sant Domènec, que es va presentar dijous passat, i que enguany arriba a la vint-i-unena edició. En aquesta ocasió, el programa del claustre de Sant Domènec permetrà gaudir, abans d’assaborir la fascinant Turandot a l’Auditori Parc del Castell, del repertori d’un dels més grans compositors d’òpera italians, Giacomo Puccini, gràcies a un concert a càrrec de la soprano Anna Niebla i la pianista russa Olga Karitona, a l’auditori del claustre, el dilluns 8 d’agost, a 2/4 de 8 del vespre.
En la presentació del cicle, que es farà els mesos de juliol i agost, la seva directora, Abigaïl Prat, va explicar que aquest any el certamen vol establir un vincle amb Vilannova de la Muga, i per aquest motiu s’ha programat a l’església romànica d’aquest municipi, amb motiu de la celebració de l’Any Llull, l’espectacle El verger de l’Amat, en el qual l’actriu Montse Germán i el músic Ferran Pisà donaran vida al Llibre d’Amic e Amat envoltats de magnífiques pintures murals romàniques, el dilluns 1 d’agost. El cicle de concerts al claustre de Sant Domènec de Peralada inclourà també un homenatge al compositor i pianista català Enric Granados, en el centenari de la seva mort, amb un recital de piano a càrrec de les germanes Misaki i Asami Pascual Maruyana, el divendres 15 de juliol.
El cicle de concerts al claustre de Sant Domènec l’obrirà el 10 de juliol un concert benèfic del Quartet Mèlt, el grup guanyador de la tercera edició del programa Oh Happy Day de TV3. El fons recaptat amb les entrades d’aquesta actuació es destinaran a l’ONG Pallapupas-Pallassos d’Hospital.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li