Peralada lluita contra l’Alzheimer

0
752

En cada edició, el Festival Internacional de Música Castell de Peralada se suma a alguna causa social. L’any passat va ser la investigació, tractament i prevenció de la malaltia de l’Alzheimer, per commemorar el 20è aniversari de la Fundació ACE, especialitzada en el diagnòstic, la investigació, el tractament i l’atenció de persones amb deteriorament cognitiu i demència. I aquest any repeteix, amb la celebració de la Nit de l’Alzheimer, que serà el 8 d’agost, i en la qual es preveu l’assistència de representants de la comunitat científica, del món sanitari i de la societat civil, amb l’objectiu de recaptar fons per a una nova línia de recerca sobre la malaltia.
La doctora Mercè Boada, directora mèdica i fundadora de la Fundació ACE, i Isabel Suqué, directora general de la Fundació Castell de Peralada, han explicat que la finalitat de la vetllada és la sensibilització de la societat sobre la necessitat d’invertir en recerca per avançar en la lluita contra l’Alzheimer. El segon objectiu que han destacat les dues entitats és la d’aconseguir recaptar fons per destinar-los al projecte Norface, una nova línia de recerca de la Fundació ACE que permetrà avançar els pronòstics inicials als malalts.
La Nit de l’Alzheimer, que se celebrarà al castell de Peralada, conjugarà per tant el seu objectiu solidari i de sensibilització amb una experiència gastronòmica i musical, en el marc del 30 aniversari del festival. Isabel Suqué ha explicat que “és una nit que ens fa especial il·lusió a tota la família, ja que és una malaltia que lamentablement coneixem bé, i per tant, qualsevol suport que puguem donar a la investigació de la seva cura serà molt positiu”.

Projecte Norface. La recaptació del sopar de la Nit de l’Alzheimer es destinarà íntegrament a un nou estudi que té l’objectiu de millorar la qualitat del diagnòstic, en les fases inicials de la malaltia de l’Alzheimer i d’altres malalties neurodegeneratives.
Amb el projecte Norface, la Fundació ACE vol consolidar l’ús de la tomografia de coherència òptica (OCT), una tècnica d’ús habitual en el camp oftalmològic, que consisteix a mesurar el gruix de la retina, que ara s’aplicarà a l’estudi del funcionament cerebral de pacients amb deteriorament cognitiu o demència.
Amb els fons aconseguits en la primera Nit de l’Alzheimer, la Fundació ACE preveu aplicar la nova tècnica a 500 persones, durant 3 anys, i desenvolupar l’ús d’aquest procediment per fer pronòstics inicials més precisos, de forma més ràpida, econòmica i no invasiva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li