Per què vam pujar al balcó

0
1529

A l’arrencada de les Fires i Festes de la Santa Creu ja van aparèixer els inevitables llaços grocs, de la mà dels gegants. Respecto aquells que decideixen dur llaços a la seva jaqueta, però no estic d’acord que les reivindicacions polítiques i partidistes es barregin amb unes festes que haurien de ser de tots els figuerencs i figuerenques i vulguin convertir-ho en un acte de suport a l’independentisme. De la mateixa manera que no comparteixo el pregó que va fer en Ventura Pons. Alguns volen segrestar les festes a favor seu perquè compten amb la complicitat del govern municipal. Potser ens voldrien fora d’aquestes festes, que ens quedéssim a casa, però no ho aconseguiran. El PP vam ser presents al balcó, i hem estat a tots els actes, també al lliurament de medalles als que compleixen 90 anys i el pubillatge, on es van tornar a fer reivindicacions polítiques. Perquè els figuerencs que no comparteixen el procés independentista i defensen la Constitució i l’Estat de dret es mereixen ser-hi representats sí o sí. Altres no van pujar al balcó, en senyal de protesta. Al Partit Popular de Figueres no ens faran invisibles. Vam pujar perquè representem als nostres votants, que no són menys figuerencs, i perquè era allà on els regidors havíem d’estar presents, per responsabilitat, representant també a tots els que no pensen com ells. Els que fugen i s’amaguen entreguen les festes als independentistes, renunciant a la seva obligació de representar els ciutadans, també allà on no puguem compartir tot el que es diu o es fa.

Ciudadanos ens demana explicacions de per què pactem al consistori amb els independentistes. Doncs bé, nosaltres no pactem amb els independentistes, pactem amb el Govern per tirar endavant les propostes del nostre programa, per poder millorar la ciutat i introduir millores que beneficien a tots els figuerencs, amb la força que ens ha donat la ciutadania. Tot el que fem és per a la ciutat, i no vol dir que compartim la seva política que fan al Parlament els independentistes, ni totes les iniciatives que fan a la ciutat quan porten el llaç groc. La ciutat la construïm entre els 21 regidors, i tots hauríem d’haver pujat al balcó. Si no fos així, l’endemà de les eleccions els regidors de l’oposició ens en podríem tornar a casa fins d’aquí a quatre anys i no fer res més. Però fer oposició critica quan toca i a l’hora constructiva, senyors de Cs, és el que fem nosaltres, no el que fan vostès que s’abstenen en els temes importants per no haver de significar-se davant dels seus electors.

A més a més, jo també podria preguntar com és que no fa gaire temps Cs pactava amb el govern «dels independentistes». Per què, doncs, té més càrrecs a Fisersa que altres grups o altres prebendes? No els importava pactar llavors, per exemple els pressupostos del 2017 o els 50.000 euros que hem perdut per la seva ocurrència de promocionar el transport públic sense resultat. Ara han decidit fer política de blocs i portar la divisió a l’Ajuntament i acusar-nos a nosaltres pel simple fet que seguim fent la nostra feina, tot per esgarrapar uns quants vots. Miri, nosaltres, el Partit Popular estem orgullosos d’haver aconseguit el pàrquing del carrer Migdia; d’haver millorat una part dels accessos a l’Estadi Albert Gurt a l’espera de millorar la resta i de l’adequació de la il·luminació; de les zones esportives d’Horta Capallera, que tiren endavant; del nou horari de les places de càrrega i descàrrega, que proporcionarà més aparcaments; de les càmeres de seguretat al Parc de les Aigües, l’arranjament de la plaça Lluís Companys i un llarg etcètera de coses que hem aconseguit per la nostra ciutat i que aconseguirem fent simplement del que som: regidors de l’oposició, però regidors al cap i a la fi. Tornarem a pujar al balcó tantes vegades com calgui per fer més gran aquesta ciutat i guanyar-nos el respecte des de la divergència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li