Per què els animals del circ?

0
2926

Aquest últim ple, Compromís d’Esquerra ha presentat una moció per declarar Figueres “ciutat amiga del circ sense animals”, que ha estat aprovada amb els vots de la CUP, ERC, PSC i Unió, l’abstenció de C’s i el vot en contra dels cinc regidors del govern i el PP. Hem votat en contra perquè la considerem una moció hipòcrita i malintencionada. Per què els animals del circ i no els animals de tants altres espectacles que tenim a la nostra ciutat? Jo he assistit als espectacles del Festival Internacional del Circ i no he vist cap mena de maltractament dels animals. Eren animals domèstics ensinistrats que realitzaven exercicis propis de la seva natura, sense cap patiment especial. Molts dels que han votat a favor de la moció ho fan d’oïdes, perquè no han assistit als espectacles.

Estem totalment en contra del maltractament d’animals, com ja ho hem demostrat en altres ocasions, però entenem que la moció tenia una intencionalitat clara contra el Festival i el possible projecte del Museu del Circ per desacreditar els seus promotors. A Figueres tenim animals a la Fira de Sant Baldiri, a la Cavalcada de Reis, a la Fira Adoptalia o a les Justes Medievals. En tots els casos es tracta d’animals ensinistrats per realitzar un espectacle. En alguns casos es tracta d’animals exòtics, com zebres, dromedaris o voltors. Per què no es volen prohibir aquests esdeveniments i sí que s’ataca el Circ? Denunciem la mala fe d’aquesta moció, i per això vàrem votar-hi en contra. Vàrem proposar una esmena per fer-ho extensiu a tota mena d’espectacles com els esmentats, que ens semblava més coherent, i no ens ho varen acceptar, la qual cosa demostra clarament l’hostilitat contra el tema del circ.

El Festival ha donat totes les garanties veterinàries i les explicacions que han calgut per demostrar el benestar i el bon tracte que mereixen els animals participants en els seus espectacles. Però ha pesat més guanyar un grapat de vots i apuntar-se al descrèdit alarmista i sense fonament provocat a les xarxes socials. No podem fer política segons bufi el vent dels virals a Facebook. Els espectacles respectaven escrupolosament les lleis respecte d’això, no s’incomplia cap normativa. El públic no es burlava dels animals, els aplaudia, i el públic principal del circ, que són els nens, estaven encantats de veure gossos i gats en aquells espectacles. En aquest cas, hem d’escoltar l’opinió dels experts, que han visitat les instal·lacions i han certificat les condicions excel·lents en què es trobaven els animals i que no han sofert cap mena de maltractament.

S’ha engegat una campanya des d’alguns sectors minoritaris contra el projecte del Museu del Circ, que porta a manipular les informacions per desacreditar aquest projecte tan interessant i necessari per a Figueres, tant des del punt de vista econòmic com turístic i cultural. No entrarem en el joc i defensarem sempre allò que creiem millor per a la ciutat. Això mateix és el que hem fet en aquesta ocasió.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li