Per la Santa Creu hi haurà exposicions i mostres artístiques a diferents equipaments

0
551

Es podrà visitar el Museu del Joguet, el Museu de l’Empordà, la Sala de l’Escorxador o la Parròquia de Sant Pere, entre d’altres


Durant els dies de Fires i Festes de la Santa Creu 2021 hi haurà diferents exposicions i també jornades de portes obertes.

MUSEU DEL JOGUET. L’equipament oferirà portes obertes el dijous 29 d’abril i el dilluns 3 de maig. D’altra banda, cal destacar que el Centre de Documentació del Museu ha incorporat recentment imatges antigues de les Festes de Santa Creu. D’aquesta manera, entre els dies 29 d’abril i 3 de maig el Museu del Joguet de Catalunya oferirà per les seves xarxes socials continguts inèdits i històries sobre les Festes. Les imatges que il·lustren aquesta pàgina són extretes dels programes de Santa Creu que tenen digitalitzats a la Biblioteca de Figueres. No són les imatges que té el Museu del Joguet i que publicarà en breu a les xarxes.

MUSEU EMPORDÀ. Hi haurà l’exposició Tura Sanglas & Rosa Tharrats: un diàleg artístic. Tal com defineixen, compartint generació i discursos interdisciplinaris plenament integrats en les pràctiques artístiques contemporànies, l’art de Sanglas i de Tharrats aborda una «subjectivitat de la matèria, poètica de l’objecte», subtítol d’una mostra on la plasticitat de l’obra conjuga forma, pensament i sensibilitat estètica. D’altra banda, a la sala d’exposicions l’Escorxador hi haurà la mostra Josep Vallès. Entre l’alquímia i l’art.

També hi ha una selecció de la col·lecció de tapes de vàter artístiques de Camilo José Cela, Opercula latrinae. L’horari és de dilluns a dissabte de 9.30 a 18 h, i diumenges i festius de 10 a 15 h (dissabte dia 1 de maig de 10 a 18 h).
ESGLÉSIA SANT PERE. Es farà la inauguració de l’exposició De Sant Pere de Rodes a Sant Pere de Figueres; els monjos fundadors, de la pintora Begoña Ramos: serà el dijous 29 a les 20 h, a la parròquia.

Hi intervindrà el vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans, Jaume de Puig Oliver, que parlarà sobre el context històric del monestir de Sant Pere de Rodes i la seva relació amb la parròquia. També hi intervindrà la historiadora Inés Padrosa Gorgot, i l’autora Begoña Ramos. Cal destacar que el 3 de maig (Santa Creu) a les 17 h, l’artista oferirà una visita comentada a l’exposició per explicar el significat dels quadres que composen l’exposició i la seva relació amb l’espai. Les places són limitades i la reserva d’invitacions es pot fer per correu electrònic a info@santperefigueres2020.cat. La resta d’exposicions es poden consultar a la pàgina del consistori.


  • Pots consultar el Suplement de la Santa Creu, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li