Pau Coll: ‘Poder entrar a la selecció catalana va ser brutal’

0
1758

L’esquiador de muntanya Pau Coll (Vilajuïga, 1998) afronta una nova temporada amb la lliçó apresa de l’any passat, quan va haver d’adaptar-se al significatiu salt que representa passar de júnior a sots-23. Els objectius, explica, encara són molt embrionaris, però diu que lluitarà per assolir algun top-5 a la Copa del Món i continuar lluitant, com sempre, per acabar a les primeres posicions estatals


Com va viure l’any passat l’aterratge a la categoria sots-23?
No va ser un any gens fàcil pel canvi de categoria. Vaig haver d’afrontar molts canvis i adaptar-me a les noves circumstàncies, al cap i a la fi vaig poder viure en primera persona el que passa realment en una cursa de veritat amb els que estan al més alt nivell. Venia d’una temporada júnior en què estava molt còmode: els rivals ens coneixíem, les distàncies eren més curtes i estava acostumat a anar al davant. A sots-23 vaig notar un canvi gran, amb gent molt més forta i on cada segon compta, perquè les distàncies entre rivals són més curtes. El millor que podia fer era anar cursa per cursa, sense tenir grans objectius més enllà d’adaptar-me.

De cara a aquesta temporada, quina ha de ser la meta?
Estic molt motivat per començar, en tinc moltes ganes. Ja parteixo d’unes referències de la temporada passada i ara que sé més de què va la cosa, que ja estic més adaptat i tinc més experiència, m’agradaria millorar els resultats, augmentar el nivell físic i estar més a prop de les posicions de podi o dels rivals que més em conec.

És molt aviat per marcar-se objectius competitius, doncs?
La veritat és que encara no em puc marcar molts objectius perquè tampoc sé massa bé com estan els altres rivals. De totes maneres, el que he vist en aquesta categoria és que els detalls són molt importants i, com dic, cada segon compta, i tenint en compte això, un objectiu suposo que seria aconseguir fer algun top-5 a la Copa del Món, i a la Copa d’Espanya continuar a les primeres posicions a la categoria sots-23 i també cap endavant a la general.

L’any passat va debutar a la selecció catalana d’esquí de muntanya. Mantenir-se entre els seleccionats ha de ser una prioritat.
Sí, entrar a la selecció catalana va ser una gran motivació per mi. Són els meus referents, sempre els veia al capdamunt, i poder entrar en aquest equip va ser brutal. Hi ha molt bon ambient, ens coneixem tots, i l’any passat vaig poder gaudir molt d’estar a l’equip de la catalana, perquè quan vam acabar la temporada vam fer algunes competicions internacionals arreu del món representant la selecció, i això va ser un orgull personal.

Com està essent la preparació abans de l’inici de la competició?
Ara mateix estem preparant la nova temporada i és una part molt important, perquè és el moment que s’han d’acumular moltes hores per fer una bona base. Portem des del setembre entrenant fort, esquiant i corrent. I això serà així fins al desembre, quan comencen les competicions. Ara mateix estem a Tignes, als Alps, amb la selecció espanyola, on ens estarem tres setmanes, i una setmana més amb la selecció catalana. El que hem de fer és sumar metres i hores amb un volum d’intensitat normal, amb l’objectiu d’anar agafant sensacions de cara a l’inici competitiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li