Pau Coll: «El Campionat d’Europa és la prova més important de l’any, intentaré arribar-hi amb el pic de forma»

0
953

Tot i la seva joventut, Pau Coll (Vilajuïga, 1998) ja compta amb una llarga trajectòria en l’esport de l’esquí de muntanya. De fet, i malgrat competir-hi ja a les últimes temporades, enguany debuta de ple dret a la categoria absoluta, un nou pas endavant que espera que es consolidi amb bons resultats i noves experiències en una temporada, diu, que es preveu molt llarga


 

Com estàs vivint la preparació de la nova temporada?
A l’estiu, entre juliol i agost, vam començar a augmentar la càrrega progressivament, fent més hores pensant en l’hivern. I ho hem anat fent fins ara, fins a l’octubre i novembre, quan ja hem fet també alguna concentració amb la selecció espanyola. De fet, ara venim d’una segona concentració amb neu, a Tignes, vam estar als Alps durant tres setmanes. Ara toca un treball cada cop més específic, anem augmentant més el volum i la càrrega, i tenint en compte que ja s’acosten les curses, comencem a canviar les hores per la intensitat i fem més sèries en ritmes més alts, de cursa.

Com visualitzes la temporada?
Aquest any es presenta una temporada molt llarga, hi ha moltes copes del món i entremig trobem també campionats d’Espanya i Catalunya, així com altres proves de llarga distància. S’hauran de prioritzar coses, perquè si no és així cada cap de setmana ens trobaríem competint. En el meu cas, passo a categoria absoluta —l’any passat era sub-23, tot i que ja competia amb els absoluts—, la conec bé i als rivals també, per tant, serà semblant a la resta d’anys.

Alguna prova subratllada?
Aquest any, la prova més remarcada del calendari són els Campionats d’Europa, que precisament es fan a Catalunya, a l’estació de Boí-Taüll. És la prova més esperada i important, i intentaré arribar-hi amb el meu pic de forma. Les meves expectatives són igualar els resultats de l’any passat i, fins i tot, intentar millorar-los en aspectes d’esprints, lluitant per fer un top-10, i també de vertical, fent un top-20. A la resta de proves, també aspiro a estar al top-20, sobretot a les proves de vertical i esprint, mentre que en les proves d’individual, que són més completes, amb un top-30 absolut estaria satisfet.

Ha canviat molt en Pau Coll de la resta de temporades?
Ja fa uns tres anys que estic a la categoria absoluta, i cada cop em conec més a mi mateix, l’experiència ajuda. Com dic, també conec els rivals, que ara precisament hi ha gent que puja amb molta força, per la qual cosa visualitzo un any amb molta rivalitat.

La pandèmia ja ha quedat enrere o encara es fa notar?
L’esquí de muntanya, com també ha passat en tots els esports i en la mateixa vida quotidiana, s’ha hagut d’adaptar a la situació actual. Crec que no seran tan estrictes com l’any passat, tot i que la normativa es mantindrà. Ara bé, considero que en àmbit nacional es notarà un canvi: hi haurà més curses i la gent més amateur podrà tornar a competir. Això és positiu, perquè la gent que gaudeix amb les curses d’esquí de muntanya tindrà moltes més oportunitats. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li