Patrimoni aprova el projecte de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí

0
872

La Comissió de Patrimoni ha valorat amb bons ulls el projecte que permetrà rehabilitar la casa natal de Salvador Dalí a Figueres i convertir-la en un espai museístic. L’immoble, propietat de l’Ajuntament, tindrà una sala sobre la Figueres de principis del segle XX, i un espai per a exposicions temporals. El projecte té un cost de 2,9 milions d’euros. D’altra banda, la comissió també ha donat llum verd al projecte per reformar l’edifici de l’Alfolí de la Sal de l’Escala i convertir-lo en un centre cultural, una obra que per al delegat de Cultura, Miquel Sitjar, ‘representa un pas endavant’ per recuperar el patrimoni escalenc.

La rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí de Figueres, projecte de l’arquitecte municipal Joan Falgueras, preveu recuperar per a la ciutat l’edifici situat al carrer Monturiol. El projecte planteja mantenir l’entresòl i habilitar dos espais museístics a la primera i segona plantes. El primer es dedicarà a difondre com era la ciutat a principis del segle XX -quan va néixer el pintor-, mentre que el segon serà per a mostres temporals.

La reforma té un cost de 2,9 milions i, segons el conveni que van signar l’Estat i l’Ajuntament, el finançament corre a càrrec del Ministeri de l’Habitatge. El delegat de Cultura a Girona ha dit que la comissió ha vist amb bons ulls el projecte que se li ha plantejat i li ha donat el vistiplau, tot i que en tractar-se d’un bé local protegit, la decisió de la comissió no és vinculant. ‘Es tracta d’una reforma no massa agressiva’, ha ressaltat Sitjar.

D’altra banda, a l’Alt Empordà, la Comissió ha donat llum verd al projecte per reformar l’edifici escalenc de l’Alfolí de la Sal. L’històric edifici, que data de l’any 1697, inclourà un espai museístic, una sala de conferències, l’arxiu històric i un bar. El delegat de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, ha ressaltat que aquest és un ‘pas endavant’ per recuperar el patrimoni escalenc.

Es preveu que les obres de rehabilitació comencin a finals d’estiu. Les obres tenen un pressupost de 300.000 euros, i la meitat es finançarà amb el programa de l’1% Cultural de la Generalitat.

Finalment, a l’Alt Empordà, la comissió també ha aprovat el projecte per restaurar el castell de Llers. L’actuació que es farà al monument, que data d’època medieval, respectarà la forma originària i incorporarà accessos en rampa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li