Pares i alumnes de Castelló tallen la C-260 per demanar la gratuïtat del bus escolar

0
713

Uns 200 pares i alumnes del CEIP Joana d’Empúries i de tres escoles de primària de Castelló d’Empúries han reclamat aquest dissabte la gratuïtat del bus escolar amb una concentració a la rotonda d’Empuriabrava de la C-260, que ha tallat durant cinc minuts els dos sentits de la via d’aquesta carretera que connecta Figueres i Roses. Segons ha explicat el portaveu de l’AMPA del CEIP Joana d’Empúries, Ramon Muntané, a partir del proper 14 d’abril els fills de les famílies que s’oposen al copagament del transport escolar proposat pel consell comarcal de l’Alt Empordà no podran utilitzar aquest servei d’autobús ‘i, per tant, hauran d’anar caminant fins a l’escola per la C-260, ja que no hi ha alternativa’. 

Aquesta mesura del copagament afecta a uns 700 alumnes d’Empuriabrava que cursen els seus estudis en aquests quatre centres escolars de Castelló d’Empúries, a uns cinc quilòmetres de distància. ‘El que hem volgut demostrar al consell comarcal i al departament d’Educació és el que pot passar si no deixen pujar a l’autobús els nens que no paguen’, ha assenyalat Muntané. ‘És molt difícil que hi hagi un altre transport públic que suporti 700 nens a les nou del matí de camí cap a l’escola, per això s’haurà d’anar a peu’, ha afirmat el portaveu de l’AMPA del CEIP Joana d’Empúries, que critica l’actitud en tot aquest afer del consell comarcal de l’Alt Empordà.

‘De fet, ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres per solucionar el conflicte. El que ens sap més greu però és que el consell comarcal no s’hagi posicionat a favor nostre i així poder fer front comú davant d’Educació’, ha lamentat Muntané, que considera que moltes famílies no voldran assumir els 350 euros que costarà a partir d’ara el transport escolar d’Empuriabrava a Castelló d’Empúries. ‘Això provocarà un fort absentisme escolar a la franja d’edat de 3 a 6 anys, quan encara l’ensenyament no és obligatori’, ha avançat el portaveu de l’AMPA del CEIP Joana d’Empúries.

‘El fet d’haver de pagar aquests 350 euros l’any pot fer que aquests nens no vagin a l’escola, i si això coincideix que són fills d’immigrants, que a casa no parlen ni castellà ni català, ens podem trobar que a primer de primària molts nens no coneixeran ni l’idioma’, ha assenyalat Muntané. ‘Per tant, serà un problema més per a les nostres escoles’, ha finalitzat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li