Palau de Santa Eulàlia tindrà la seva escola rural a partir del curs 2021-2022

0
977

Una realitat impulsada per les famílies del poble que ajudarà a donar vida i preservar el municipi


Després d’una enquesta popular, un vídeo reivindicatiu i diferents reunions per part de l’ajuntament amb la Conselleria d’educació i amb els pares i mares del municipi, l’Escola Rural de Palau de Santa Eulàlia serà una realitat el proper setembre en les actuals instal·lacions de l’ajuntament del municipi.

«Era una evidència que teníem aquesta necessitat, però qui ho ha fet possible han estat les famílies que han persistit per tal que s’hagi pogut fer realitat», assegura el consistori municipal.

Tant és així, que ja s’estan dissenyant les bases d’aquesta nova escola, tant estructuralment com internament, i d’aquesta manera poder-ho tenir tot a punt per començar el proper curs 2021-2022.

El projecte de l’escola segueix una filosofia i ètica centrada en la cooperació i col·laboració constant durant el procés d’aprenentatge dins l’etapa d’infantil i primària, tenint en compte que no disminueix els serveis del municipi; al contrari, els augmenta. Tant és així que el consultori, les oficines de l’Ajuntament, el bar i les sales —que actualment es troben a l’edifici que serà l’escola rural— no quedaran perjudicades, ja que es compta amb un nou emplaçament on podran ser compartides. «Fa uns anys ja es va rehabilitar l’antic ajuntament per tenir-ho a punt en cas de necessitat; ara ha arribat el moment i, per tant, no caldrà cap inversió», reitera el consistori.

La nova escola comptarà amb eines sostenibles energèticament parlant i per la seva antiguitat i construcció no caldrà cap tipus d’inversió extraordinària ni manteniment que suposi un greuge per l’economia municipal.

La nova escola de Palau de Santa Eulàlia formarà part del ZER Empordà després que les direccions i alcaldies pertinents ho aprovessin per unanimitat. Així doncs, gràcies a l’entrada de Palau de Santa Eulàlia dins el ZER s’ha aconseguit un compromís per part del Departament d’Educació per concertar reunions periòdiques de seguiment i, d’aquesta manera, poder detectar les mançanes i posar els recursos humans i materials necessaris per portar a terme una educació de la manera més idònia possible.

La continuïtat de les escoles rurals a dia d’avui està garantida pel fet social del redescobriment del territori que ha provocat la pandèmia, sumant-hi que el municipi en concret compta amb fibra òptica, un projecte d’habitatge social, i finalment la carretera arreglada i enllestida per part de la Diputació, cobrint així les necessitats pròpies d’un municipi com Palau de Santa Eulàlia. Tot plegat, juntament amb la reobertura després de 50 anys de l’escola, permetrà al municipi evitar el seu despoblament i, tanmateix, créixer sosteniblement per mantenir l’ànima de poble.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li