Oriol Aguilà: «L’objectiu és que tothom gaudeixi del Festival Castell de Peralada»

0
1153

El director del Festival Castell de Peralada apunta que “hi ha moltes ganes de viure el festival amb normalitat”


 

Com definiria aquesta nova edició del Festival Castell de Peralada?
Aquesta és una edició per començar a agafar velocitat de creuer, després dels anys de pandèmia. Hi ha moltes ganes de viure-la amb normalitat i per part del públic i dels mateixos artistes, hi ha moltes ganes de gaudir d’un estiu amb certa plenitud.

Un dels reptes d’aquest any és recuperar el públic internacional, com s’aconseguirà?
Efectivament, anirem pas a pas, però és evident que aquest desplaçament directe, d’origen a destí, que havíem assolit des del Festival abans de la pandèmia és el que anirem treballant amb el temps. Però, sobretot l’objectiu és que el públic tingui ganes de venir i que gaudeixi del Festival Castell de Peralada. La programació respon a això, Peralada sempre ha sigut un festival que intenta caracteritzar-se per la creativitat, per proposar espectacles diferents i únics que no es veuen a altres festivals. I també, per ser fidels a l’òpera i la dansa, que és el que la gent vol trobar a casa nostra.

S’entrena nova producció, The Fairy Queen. Com serà?
És del Somni d’una nit d’Estiu de Sheakspeare i, per tant, ens endinsarem al món dels boscos, les fades, tota aquesta màgia transportada a l’escenari i seguint l’estela del barroc de Peralada i amb, entre d’altres, Xavier Sabata que garanteix que serà una nit molt inspiradora i on apareixeran els somnis. És una proposta que ens fa molta il·lusió.

Un dels retorns més esperats és el de Joan Manuel Serrat.
No podria ser d’altra manera i comença la seva gira de Catalunya a Peralada. Ha actuat divuit vegades al nostre festival i segurament és l’artista que més hi ha actuat. És una nit molt esperada per a nosaltres, pel públic i pel mateix artista, serà una nit de moltes emocions.

El Nou Celler també serà un escenari d’aquesta edició.
El nou celler i el Festival tindrà un diàleg, en el futur, que està in crescendo. Enguany comencem amb l’espectacle únic de Sergio Bernal, el ballarí tan icònic que estrena un espectacle de nova creació dedicat a Rodin i es farà a la terrassa del celler durant dues nits, les nits del 20 i 21 de juliol.

El cartell d’aquesta nova edició també ha estat dissenyat per RCR Arquitectes, com el Nou Celler, oi?
El Festival té una col·lecció important de cartells i enguany hem volgut que RCR Arquitectes formés part de la família de grans artistes visuals que engrandeixen aquesta col·lecció. El cartell respon als valors de territori, sostenibilitat, paisatge… i intenta explicar el caire d’excepcionalitat que té el Festival Castell de Peralada.

 


  • Pots consultar el suplement del festival, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li