Orgull de ciutat, orgull de paĂ­s

0
1652

Aquests últims dies, molts de nosaltres hem participat d’una o altra manera en la història del nostre país. Per mi ha estat un orgull poder aportar el meu granet de sorra. Passat un temps prudencial he de confessar que em sento molt orgullós i realment m’emociono cada vegada que hi penso. Fins i tot, a vegades, em torna a caure la llagrimeta tal com ja em va passar diumenge en diverses ocasions, com en el moment d’obrir el col·legi o d’introduir el primer vot a l’urna.

Realment vaig estar molt satisfet de poder respondre il·lusionat a aquella pregunta típica de les mares: “Qui hi havia de conegut?”. Vaig poder explicar-li una llarga llista de gent de diferent procedència i edat: la veïna que passeja cada dia el seu yorkshire, el carnisser de tota la vida amb la seva dona, el company de futbol de quan era petit, el company del tren quan anava a la universitat, la noia dels concert de Dekrèpits o l’amic dels “tius” que viu al costat de casa. Realment érem molts, molts més de la relació que acabo de fer. Estic molt orgullós d’haver coincidit amb tots ells i de poder-ho haver fet també amb molta gent que no coneixia i que de ben segur ara ens saludarem amb un somriure còmplice pels carrers de Figueres.

Com veieu, no puc deixar de repetir la paraula orgull i emoció per haver viscut aquests moments excepcionals on la meva ciutat s’ha bolcat. I em segueix caient la llàgrima al recordar la cara de felicitat de la gent en el moment que per fi es van mostrar les urnes o bé en el moment de, després de la llarga espera, van introduir el vot al seu interior.

Mentre escric aquestes línies, encara no es sap com acabarà tot plegat, però en alguns aspectes ja hem guanyat! Hem guanyat en unió i en la força que tots junts hem consolidat aquests dies. Hem posat a la pràctica aquella frase d’un poble unit, alegre i combatiu. Som un gran país.

Abans d’acabar, no puc deixar de mencionar dos aspectes molt importants. Per un costat, un agraïment a tot l’equip que ha permès la realització d’aquest referèndum, encapçalat pel president Puigdemont i acabant per tots aquells que hem col·laborat logísticament per a celebrar-lo. Per l’altra, i com no pot ser d’altra forma, condemnar enèrgicament la repressió que hem patit i donar el meu total suport als pobles que han sofert la violència de les forces d’ocupació ja sigui de manera física o psicològica.

Visca Figueres i Visca Catalunya!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li