Organitzen les Primeres Trobades LiterĂ ries Empordaneses a Avinyonet

0
1792

L’editorial L’Art de la Memòria ha impulsat la iniciativa, que se celebrarà el 30 de juny al Mas Pau del municipi


 

«Un espai empordanès per imaginar, somiar, crear, reflexionar i rebel·lar-nos i apassionar-vos en favor del llibre». És la voluntat dels organitzadors de les Primeres Trobades Empordaneses Literàries, promogudes per l’editorial Art de la Memòria, d’Avinyonet de Puigventós. L’esdeveniment tindrà lloc el 30 de juny a la seu social de l’editorial, al Mas Pau. Es tracta d’una jornada de portes obertes, que compta amb el suport del consistori i de la Diputació de Girona, i que vol ser el lloc de trobada de professionals del món literari. De fet, participaran més d’una trentena de persones durant les deu hores que durarà la trobada i que arrencarà a les deu del matí amb la benvinguda de l’alcaldessa, Júlia Gil, i del president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) de la Generalitat, Carles Duarte.

UNA VINTENA D’ACTIVITATS. El dia dedicat a les lletres arrencarà amb la presentació d’una nova editorial, Wunderkammer, i la xerrada dels autors Mercè Cuartiella i Joan Manuel Soldevilla en una trobada titulada «Un matrimoni de lletres». Guillem Terrribas, de la Llibreria 22 de Girona, i Josep Cots, de la Documenta de la capital catalana, explicaran la vida dels llibreters i l’historiador Jaume Sobrequés oferirà el col·loqui «La gran ignomínia. Exiliats i presos polítics a la Catalunya del segle XX». Entre altres activitats, ja a la tarda i després d’una arrossada per dinar, es parlarà de com fomentar la lectura infantil a les escoles o del haiku, els versos tradicionals de la poesia japonesa. L’escriptora Núria Esponellà intervindrà amb «Una dona d’aigua rere els murs».


Les Primeres Trobades Literàries Empordaneses abaixaran el teló amb les cançons de bressol cantades a cappella de Mariona Comellas; els poemes de Kavafis entonats per Josep Tero i un tast de vins naturals per arrodonir la vesprada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li