Organitzen cursos de pedra seca per a professionals i particulars

0
689

L’objectiu és fomentar el coneixement tècnic d’un element patrimonial històric, arquitectònic i cultural


L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses impulsa diferents cursos de pedra seca que es realitzaran durant els mesos d’abril i maig. Al llarg de les formacions, es donaran a conèixer les diferents tècniques de construcció amb pedra seca, els elements constructius i els materials de construcció utilitzats.

Les formacions tenen per objectiu fomentar el coneixement tècnic per a la restauració i recuperació d’un element que és patrimoni històric, arquitectònic i cultural i que a més té un alt valor natural. La pedra seca és una tècnica emprada des de fa més de 5.000 anys en la construcció, que a partir de la dècada dels seixanta caigué en desús a favor de mètodes de construcció més moderns. Les formacions que en breu s’iniciaran a Roses volen posar en valor la pedra seca i el seu paisatge com a mitjà per fomentar el desenvolupament rural, impulsant la recuperació, protecció i conservació d’aquest patrimoni.

Els cursos aniran a càrrec de l’Associació Gremi dels Margers de Catalunya i s’adreçaran a propietaris rurals, professionals de la construcció i públic general. El projecte està finançat per fons Feder en un 50% i per la Diputació de Girona en un 25%, i la coordinació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li