Onze ajuntaments de la comarca rebran ajuts econòmics per a habitatge social

0
751

El valor de les subvencions és de 2 MEUR i se’n beneficien 64 ajuntaments i 5 consells comarcals


Més d’una desena de municipis de l’Alt Empordà rebran part de les diferents línies de subvencions en l’àmbit de l’habitatge que ha tirat endavant la Diputació de Girona.

2 MEUR D’AJUDES I MÉS INVERSIĂ“. En total, l’òrgan territorial ha donat llum verda a la concessiĂł de les ajudes per a cinc consells comarcals i 64 ajuntaments, per valor de 2.037.473,77 euros. L’objectiu Ă©s impulsar polĂ­tiques socials d’habitatge i Ă©s la primera vegada que la xifra s’ha incrementat per cobrir les necessitats dels òrgans locals i donar resposta a les peticions rebudes. El diputat d’Habitatge, Quim Ayats, explica aixĂ­ l’increment: «superem per primer cop la barrera dels 2 MEUR i aquest impuls que hem fet enguany posa de manifest que l’habitatge Ă©s una prioritat per a aquest govern».

CINC LÍNIES D’AJUDES. Com hem dit, l’import total de les subvencions contempla cinc línies d’ajudes diferents. La primera, de 656.603 euros és per a inversions en habitatges destinades a polítiques socials que permetran la millora de 64 habitatges. I els ens locals de la comarca que les rebran són: Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cistella, Figueres, Saus, Camallera i Llampaies, Vilafant i Vilajuïga. La segona línia és per a l’adquisició d’habitatges destinats a polítiques socials, amb un total de 826.108 euros, i permetrà la compra de 28 habitatges nous. Els municipis alt-empordanesos beneficiats són Figueres i Vilafant. La tercera línia contempla 422.476 euros per a estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge i anirà destinada a 51 ajuntaments, entre els quals hi ha: Cadaqués, l’Escala, Figueres, Fortià, Palau de Santa Eulàlia, Peralada i Vilajuïga.

D’altra banda, pel que fa a l’ajuda per a la gestió de les polítiques socials d’habitatge en l’àmbit comarcal, l’Alt Empordà en queda exclosa i no hi ha cap ens que se’n beneficiï. Finalment, l’última línia de subvenció és per a la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica i se subvenciona un total de 56.246 euros. Vilafant és l’únic poble de l’Alt Empordà que en rebrà una part proporcional.

El diputat conclou que la voluntat «és ajudar els ajuntaments a abordar la problemàtica de l’habitatge i només s’hi pot fer front amb més habitatge i en bones condicions».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li