Ocupen el bar de l’antic camp de futbol del Far per tercer cop en només sis mesos

0
774

L’Ajuntament de Figueres, llogater del recinte on hi ha l’immoble, ha posat en marxa un nou expedient de desallotjament


L’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa un nou expedient per intentar desallotjar l’immoble que hi ha al recinte de l’antic camp de futbol del Far, a l’avinguda Vilallonga. Es tracta de la caseta que havia sigut el bar de l’equipament, i que en els últims sis mesos ha estat ocupada per almenys tres grups de persones diferents. Els terrenys són propietat de l’Asil Vilallonga Fundació Privada, però com que a l’abril del 2019 va signar un conveni de lloguer amb l’Ajuntament (que recordem que hi va fer les obres d’adequació necessàries per convertir-los en un aparcament públic durant 10 anys), és l’Administració municipal qui ara s’ha de fer càrrec d’aquests tràmits.

El primer expedient de desallotjament es va posar en marxa el juny d’aquest 2021, quan la Guàrdia Urbana va detectar que s’hi havia instal·lat un home de nacionalitat espanyola. En aquell cas, l’ocupa va marxar de manera voluntària. Però a finals d’agost la policia municipal va detectar que el local tornava a estar ocupat, en aquest cas, per un marroquí de 40 anys. Les finestres continuaven tapiades, però l’inquilí havia trencat el pany de la porta i, a dins, hi tenia diversos matalassos, cadires, begudes i menjar. Això sí, ni aigua ni llum.

La persona en qüestió va rebutjar l’ajut dels Serveis Socials i inicialment es va negar a marxar argumentant que no tenia lloc on viure. Davant d’aquesta situació, es va activar el segon expedient de desallotjament.

Però al setembre, arran d’una nova visita, la Guàrdia Urbana va saber que l’immoble estava ocupat per cinc persones diferents (tres homes i dues dones, també de nacionalitat marroquina). I que, a més, en un magatzem que hi ha al lateral del mateix camp també hi vivien tres homes més. Per això s’ha activat un tercer expedient de desallotjament.

Durant el ple de la setmana passada, quan l’equip de govern va donar compte d’aquests tràmits, el regidor no adscrit Miquel Fernández va proposar que, tenint en compte la problemàtica, quan els nous inquilins hagin marxat s’enderroqui la construcció. I va aprofitar per recordar la seva proposta d’habilitar un aparcament per a autocaravanes al recinte del camp per treure més rendibilitat de l’espai.

Tal com va recordar l’alcaldessa, Agnès Lladó, al mateix ple, el d’aquesta finca és el lloguer més car que paga l’Ajuntament a data d’avui. «Un total de 50.000 euros l’any, perquè sigui utilitzat per 8, 9 o 10 cotxes, quan té una capacitat de 394 vehicles», va lamentar Lladó. I va recordar que es tracta d’un terreny que «evidentment no revertirà sobre el propi Ajuntament», de manera que «hem d’anar molt en compte amb la inversió que hi fem per poder-la amortitzar». Això no obstant, l’alcaldessa també va assegurar que «estudiarem els costos que pot suposar i, a partir d’aquí, mirarem de fer un compte de resultats, de guanys i pèrdues, i a veure si ho podem portar a terme».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li