Obren la convocatòria per cobrir les quinze places de bombers voluntaris de la Jonquera

0
716

Els aspirants, que poden presentar sol·licituds fins el 9 de desembre, han de viure a un radi màxim de 30 minuts del parc


La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) ha obert la convocatòria per cobrir 15 places del cos de bombers voluntaris de la Generalitat al Parc de Bombers de la Jonquera. L’edicte s’emmarca en el Pla de millora i optimització de la Regió d’Emergències de Girona, que preveu que a partir de l’1 de gener l’equipament jonquerenc deixi de ser de bombers professionals.

Els aspirants que vulguin participar en el procés selectiu han d’haver complert 18 anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa; disposar del graduat d’ESO, qualsevol altre de nivell superior o equivalent; viure a un radi màxim de 30 minuts del parc jonquerenc; no patir cap malaltia ni discapacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi l’exercici de les funcions requerides; i tenir els coneixements de nivell intermedi de català (B2) o superior, i els corresponents al diploma d’espanyol (B2) o superior. Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica a través de la plataforma Tràmits Gencat fins el 9 de desembre.

Un cop acceptades les sol·licituds, els aspirants hauran d’anar superant diverses fases, que inclouen bàsicament la realització de proves i valoració de mèrits, la formació i les pràctiques. Les proves seran de coneixements, d’aptitud física i d’avaluació psicològica. I si se superen totes, també caldrà passar un reconeixement mèdic. Pel que fa als mèrits, comptarà, per exemple, la proximitat isocrònica respecte el parc de bombers i antiguitat en l’empadronament, o la possessió del permís de conducció C. I els admesos hauran de fer un curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (amb una durada de 300 hores lectives com a màxim, i que s’ha de desenvolupar en un termini màxim de 4 mesos.) i 120 hores de pràctiques de servei efectiu en parcs de bombers i altres instal·lacions de la DGPEIS.

CONCENTRACIÓ I LECTURA DEL MANIFEST. Una seixantena de veïns, amb alcaldes i regidors dels set municipis afectats al capdavant, es van concentrar dijous al vespre davant del parc per fer manifest el seu rebuig a la reconversió. Durant l’acte, en el qual van participar persones de la Jonquera, Agullana, Cantallops, Capmany, la Vajol, Darnius i Maçanet de la Selva, es va llegir el manifest que s’enviarà a la Generalitat, i es va continuar amb la recollida de signatures iniciada fa 15 dies. Critiquen que Interior hagi tirat endavant el canvi sense consultar-los, i alerten que la resposta operativa dels bombers disminuirà molt en una zona especialment vulnerable, tant per la seva situació com per la seva orografia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li