Objectiu: Rambla per Sant Jordi

0
822

Gairebé dos mesos després de la llevantada que va enfonsar literalment una part de la Rambla de Figueres, l’Ajuntament ha donat noves dades sobre l’estat de les obres i previsions de calendari. L’alcaldessa, Marta Felip, ha declarat: “Les obres avancen al ritme previst […] Podem afirmar amb molta prudència que a final de febrer estarà acabada aquesta part interior de la riera, per procedir després a la coberta i a la urbanització”. L’objectiu, per tant, és aconseguir que el Sant Jordi a Figueres es pugui celebrar amb una Rambla totalment normalitzada.
Una altra novetat és el cost dels treballs. En principi les estimacions parlaven d’un pressupost de 330.000 euros, però la reparació de l’esvoranc “pujarà més, ja se’n va als 450.000 euros”, va declarar l’alcaldessa. Felip també va tenir paraules d’agraïment per la paciència forçada dels comerciants que estan patint les restriccions. La vorera de la Rambla està tallada en un cul de sac i això ha modificat el pas dels vianants. El gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, va avançar que d’aquí a dues setmanes es podria restablir el pas dels vianants per la vorera dreta. I és que els tècnics asseguren que a mesura que avança la reparació, es va reduint “l’àmbit de l’obra i hi ha més seguretat en l’extradós del forat”.

la reconstrucció. Després dels estudis geotècnics, es va decidir fer la reconstrucció de la volta amb formigó armat. Els treballs del mur es fan en trams de dos metres i mig. Xavier Ludevid va explicar: “Per fer els fonaments del mur hem de baixar un metre i mig per sota de la riera. […] Cada setmana fem cinc metres de mur. Primer cal excavar, fer un fonament d’un primer tram, encofrar i formigonar el mur. L’endemà fem exactament igual amb un altre tram de mur i per això això necessitem tres o quatre dies.” Per a la construcció de la volta s’ha triat el sistema de l’encofrat recuperat. Les bigues metàl·liques fan l’arc en què es posaran taulons i es podrà reconstruir la volta que fa 50 centímetres de gruix. Aquests encofrats també lliguen la part superior de mur. Amb números rodons, actualment s’està a dues terceres parts de la reconstrucció del mur, ja s’han fet tres trams.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li