Oberta la segona edició del Carmen Mateu Young Artist

0
931

El premi, de format bianual, es va constituir per homenatjar la memòria de la mecenes Carme Mateu


 

Isabel Suqué Mateu, presidenta de la Fundació Castell de Peralada i Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada, han presentat des de la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música i en streaming, la segona edició del premi Carmen Mateu Young Artist European Award Opera and Dance. L’edició d’enguany estarà dedicada a l’òpera, concretament a la categoria de compositor/compositora.

El guanyador o guanyadora rebrà un suport econòmic de 30.000 euros en concepte d’un encàrrec per una òpera de butxaca de nova creació. La peça s’estrenarà en el marc de la 37a edició del Festival Castell de Peralada el 2023, i més tard es podrà veure al Gran Teatre del Liceu i al Teatro Real de Madrid, i també un guardó dissenyat per l’artista Santi Moix.

El procés de recepció de candidatures dins l’àmbit europeu romandrà obert fins el 28 de febrer. El vencedor o vencedora no es donarà a conèixer fins la primavera de 2021, després que el jurat format per Raquel García-Tomás, Joan Matabosch, Josep Pons i Diana Syrse, escullin el millor candidat entre els dotze finalistes prèviament seleccionats per un comitè d’experts. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li