Nuri Yglesias de Mascort, l’ànima de la Galeria El Claustre

0
1258

«Les publicacions, les sortides culturals, les presentacions amb diferents representants del món de la cultura i de la política esdevenen altres punts importants per a la dinamització del seu projecte i, a la vegada, d’inclusió sociocultural»


Aquest juliol s’ha apagat de la manera més plàcida la persona que encoratjà el seu marit, Miquel Mascort, advocat de professió, a endinsar-se en una aventura incerta que ben aviat es va consolidar a Girona capital, amb brancatges a l’Alt Empordà, la de tots coneguda galeria d’art El Claustre.

És l’any 1983 quan la família Mascort-Yglesias decideix iniciar una nova via professional i obre a Girona una galeria a l’antic claustre de Sant Francesc, d’aquí li prové el nom, amb unes característiques específiques i diferenciadores.

Així és com, gràcies a les seves fórmules i al seu tarannà, el client esdevé soci i amic del matrimoni, la galeria el lloc de trobades artístiques i reunions socials, i els artistes el focus principal d’atenció i de futura projecció.

Les publicacions, les sortides culturals, les presentacions amb diferents representants del món de la cultura i de la política esdevenen altres punts importants per a la dinamització del seu projecte i, a la vegada, d’inclusió sociocultural.

L’any 1999 obren una sucursal de la Galeria El Claustre a Figueres, un pas agosarat ja que a la capital empordanesa no hi quedava cap galeria. Aquí van mantenir la capacitat de convocatòria i el 2013 inauguraven nova seu al bell mig de la ciutat, a la Rambla.

Aquest dimarts 14 de juliol, a l’església de Sta. Susanna del Mercadal, en sentir els seus nets hem pogut recordar altres aspectes més íntims de la Nuri: l’amor per la família, la iaia amiga i alegre, l’àvia que estimava la dansa, la persona que tot i essent amfitriona pretenia passar desapercebuda… En definitiva, una persona que estimava, es feia estimar, emplenava i ara els deixa un buit difícil d’omplir.

I, la veritat és que el matrimoni format per la Nuri i en Miquel ha estat d’aquells que s’han fet estimar, d’aquells que amb la seva il·lusió i generositat et contagiaven amb els seus projectes i n’esdevenies un fidel fan i col·laborador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li