Nuevo contenido

0
710

 Falta menys d’una setmana perquè es repeteixin les tradicionals escenes de l’inici del nou curs escolar. El Departament d’Ensenyament a Girona va presentar divendres passat les principals novetats. En el cas de l’Alt Empordà , 21.706 alumnes estan matriculats aquest any en els centres públics de la comarca. Una xifra similar a la de l’any passat, només hi ha 34 alumnes més en aquest nou curs. El global es computa per als ensenyaments d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles de grau mitjà i cicles de grau superior.
En el cas de la comarca tots els ensenyaments tenen un lleuger increment d’alumnes, menys l’educació infantil i els cicles de grau superior, que baixen. El cas més destacat és el del cicle de 3 a 5 anys.

novetats. L’oferta de batxillerat s’incrementa amb les dues modalitats que s’oferiran aquest any a l’Institut de Vilafant (Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials). A més també augmenta la possibilitat d’estudiar el batxillerat de doble titulació (Batxibac). Es tracta del batxillerat amb el diploma de Baccalauréat francès. Enguany s’hi incorpora l’institut Olivar Gran de Figueres. Es manté a l’institut de Llançà i a l’Illa de Rodes de Roses. En qüestió de cicles formatius, augmenta l’oferta en grau mitjà. S’incorpora l’ensenyament d’activitats comercials a l’institut de Vilafant i el cicle de Manteniment electromecànic orientat a la producció mecànica.

adéu a l’escola de la vajol. Aquest curs ja no hi haurà cap alumne a l’escola Castell Cabrera. L’activitat d’aquest centre va acabar al juny per manca d’alumnes. Ensenyament exigeix un mínim de 10 alumnes per mantenir oberta una escola rural. Els tres escolars que havien de continuar se’ls va oferir anar a l’escola d’Agullana. D’aquesta manera el centre de la Vajol tanca 20 anys després de la seva reobertura. L’any 1995 va tornar a l’activitat tot i haver estat 25 anys tancada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li