Nuclears? Sí, gràcies (II)

0
1290

No fa pas gaires dies els parlava, benvolguts lectors del meu històric, actual i futur posicionament a favor de l’energia d’origen nuclear i segur que m’han sentit a parlar no sé si amb la suficient acritud que el cas es mereixia, de l’estúpida decisió política econòmica que el 1984 va adoptar el PSOE, amb notable influència, com sempre, del PSC, de paralitzar el desenvolupament del programa nuclear prèviament aprovat.

La broma, l’esquerra sempre resulta en mesures econòmiques tan simpàtica, ens ha costat la friolera de 5.717 milions d’euros pagats en els nostres rebuts mensuals a les companyies en concepte d’indemnitzacions per retirar-los els permisos atorgats i 1.334 als bancs en concepte d’interessos. A aquest gran èxit, com ja saben, hem de sumar que davant la manca de disponibilitat de subministrament i la pujada internacional del cost de matèries primàries, ens veiem amb una pujada de preus de l’energia mai ni tan sols somiada.

Però no volia tornar a reincidir en l’error en el qual no han caigut els nostres veïns del nord (l’Estat francès) sinó notificar-los (potser ja s’han assabentat) que la Comissió Europea, segons informa Elespañol.com pensa ¡Al·leluia!, abandonar la consideració de l’energia nuclear com una energia bruta i perillosa i vol classificar-la com energia verda, afavorint d’aquesta manera la construcció de noves centrals nuclears.

Benvingut sigui aquest canvi de filosofia sostingut només per la intel·lectualitat esquerrana occidental front a la covardia no ja només de la dreta política i econòmica sinó a la irracionalitat científica: una central nuclear no pot explotar i això ja ens ho explicaven des de fa molt temps. Un tsunami o una erupció volcànica són imparables i, en canvi, la gent viu tranquil·lament (o no) dins el radi d’acció d’una possible desgràcia.

La producció d’energia elèctrica d’origen nuclear no està sotmesa als canvis climàtics, a la sequera, a la manca de sol o de vent, al fred ni a la calor; la producció segueix un ritme sense solució de continuïtat impassible a les incidències exteriors.

Esperem que la raó avalada pels estats francès, holandès, suec, finlandès, italià, irlandès, grec i dels països de l’Est s’imposi als negacionistes de la seva bondat entre els quals s’inclou Espanya, perquè aquí ja sabem que els electrons, els protons i els neutrons són d’ultradreta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li