Noves il·lusions en temps de pandèmia

0
1297

Manel Cabezos lidera el nou projecte de l’Alt Empordà de Vilajuïga, una aventura gestada en plena època Covid


 

Si ja no és fàcil endegar un projecte esportiu en temps rutinaris, per dir-ho d’alguna manera, encara ho és menys fer-ho en plena pandèmia mundial. A Vilajuïga en són conscients, d’això, però les il·lusions i les voluntats han mogut muntanyes i han fet aflorar el Club Esportiu Alt Empordà de Vilajuïga, una nova entitat futbolística que té el seu equip sènior competint a Quarta Catalana.

Per entendre el sorgiment del projecte cal tenir en compte una figura cabdal, la de Manel Cabezos, entrenador conegut a la comarca que ha liderat la creació d’aquest nou club per tal d’aprofitar, de retruc, les instal·lacions esportives del municipi. A Cabezos, resident a Vilajuïga, el segueixen un grup de jugadors de localitats com Garriguella, Roses o el mateix nucli de Vilajuïga, a més d’un altre col·lectiu d’exjugadors de l’antic equip del tècnic empordanès i d’alguna incorporació aïllada. «El que comença essent un conglomerat d’intencions aglutinades al voltant d’en Manel agafa forma de grup, un equip que ha començat a treballar amb moltes ganes», explica Jaume Corominas, el secretari del club i president provisional per qüestions administratives, ja que aquest càrrec recau en la figura de Judit Cabezos.

«Potser sí que crear un club en època de pandèmia és una temeritat, però quan l’equip és la unió de voluntats i a això hi sumem l’esforç de tothom, no ho és tant», afegeix Corominas. De fet, i tenint en compte les dificultats econòmiques del context actual, que dificulta i molt l’obtenció de patrocinadors, el club ha pogut esdevenir una realitat gràcies, en part, a dos factors: l’empenta de la pròpia plantilla, que s’ha fet càrrec de les despeses del club –des de les revisions mèdiques fins al cost de les fitxes–, i les facilitats que ha brindat l’Ajuntament de Vilajuïga per tirar endavant el projecte.

EL PLANTER, L’OBJECTIU. El nom d’«Alt Empordà de Vilajuïga» no és casual. En aquest sentit, el projecte neix amb la voluntat de continuar creixent, sobretot amb la mirada enfocada al planter, amb la intenció de tenir representació a totes les categories del futbol base. En aquests moments, s’està treballant perquè alguns dels jugadors de l’equip amateur es formin com a monitors i preparadors per tal que en un futur es puguin desenvolupar com a entrenadors del futbol base del club.

Amb aquest objectiu en un horitzó llunyà, però, les mires d’ara es focalitzen en el present. I més concretament en el primer equip, que va debutar a Quarta golejant el Selvatans (0-6). Un inici d’aventura il·lusionant, si més no. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li