Novembre, 23 dies de talls de llum

0
1406

El pressupost de 2021 de l’Ajuntament de Figueres inclou una partida per acumuladors per fer front als talls de llum 


Divendres a les sis de la tarda, un grup de veïns del Culubret va convocar una protesta pel dèficit energètic. Una encesa de Nadal al local de l’associació de veïns, amb espelmes, va ser un nou acte simbòlic de denúncia. Va coincidir amb l’hora que Figueres inaugurava la il·luminació nadalenca de la ciutat. Els veïns del Culubret van tenir el suport i la presència dels regidors de l’oposició, entre ells, el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef i el de Cs, Héctor Amelló.

La jornada de divendres, però, va ser especialment moguda. Hores abans, un dispositiu de tècnics d’Endesa i Mossos feia 120 inspeccions al barri i detectava 15 connexions il·legals. Paral·lelament, es van intervenir 233 plantes de marihuana.

L’operatiu era un altre dels habituals a la zona oest de la ciutat. Tot i això, els talls de llum es van repetir l’endemà. Aquest cap de setmana també n’hi ha hagut, i en el recompte que porten els veïns d’aquest novembre, han estat 23 dies amb talls de llum i 16 dies consecutius d’interrupcions.

EL GOVERN. El vicealcalde, Pere Casellas, en una compareixença per valorar les dades de criminalitat a la ciutat, es va referir novament al Culubret. Va parlar de la línia de subvencions que s’obriran perquè els afectats puguin tenir acumuladors per suplir les estones de talls. També va anunciar la contractació d’un gabinet jurídic per denunciar Endesa. Casellas acusa la companyia de no tenir «responsabilitat social com a empresa» i de fer totes les inversions a Itàlia. Dies enrere, Casellas animava a etiquetar Endesa a Twitter cada vegada que hi hagués un tall de llum per cridar l’atenció de la companyia. Casellas lamentava, però, que amb el problema del Culubret «Endesa no hi és ni se l’espera».

L’alcaldessa, Agnès Lladó, confirmava la partida de 60.000 euros per fer front al problema del Culubret: «La inversió seria per ajudar els veïns a que tinguin garantit el subministrament elèctric, però hem de tenir aprovat el pressupost per engegar la tramitació». Sobre la denúncia que anunciava el seu vicealcalde i soci de govern, l’alcaldessa va dir que «l’acció està en estudi, de la mateixa manera que en les entrades per temes de cultius de marihuana l’Ajuntament es presenta com a acusació particular». Lladó va insistir: «El govern no s’està quiet amb el tema del Culubret, i encara que no cridis no vol dir que no hi treballis». L’alcadessa afegia que «ens hem posat en contacte amb la Generalitat perquè es pugui fer pressió a Endesa, hem contactat amb la companyia , amb Interior i per això s’estan fent actuacions com la més recent». Tot i això, el govern «entén perfectament la desesperació dels veïns per una situació que dura des de fa 8 anys i que s’està accentuant». Figueres demanarà responsabilitats a la Generalitat, l’Estat i la operadora.

L’equip de govern també es refereix als bons resultats del programa d’empoderament energètic Connecta’t. Es tracta d’accions dutes a terme per treure persones del frau elèctric i regularitzar la seva situació energètica.


  • Pots consultar l’article ‘El Culubret, una dècada de foscor’, aquĂ­. 
  • Pots consultar l’article ‘Endesa: «La xarxa estĂ  en bon estat i Ă©s la Generalitat qui aprova el pla d’inversions’, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li