Nova senyalització per posar en valor el patrimoni megalític

0
1216

Els nous indicadors són a tres rutes a peu i tot el contingut direccional i interpretatiu també està en codis QR


L’Ajuntament de Roses acaba ara de renovar la senyalística, tant direccional com interpretativa amb codis QR dels tres itineraris megalítics de la població, per tal de facilitar la visita i donar a conèixer aquest important patrimoni.

Les tres rutes renovades han estat l’Itinerari megalític i de la pedra seca I i II i l’Itinerari megalític i de paisatge III. Els dos primers són circuits circulars d’aproximadament 4 km cadascun, que permeten conèixer espais funeraris prehistòrics de la importància del dolmen de la Creu d’en Cobertella, així com diferents vestigis culturals de les comunitats pageses que s’establiren a la zona en època neolítica. D’altra banda, destaca també la presència de construccions de pedra seca, un patrimoni generat a partir del treball agrícola de l’entorn que es pot observar en la morfologia del paisatge.

La tercera de les rutes que ha renovat la seva senyalística ha estat l’Itinerari megalític i de paisatge III. Amb un recorregut més llarg, de 10 km, l’itinerari realitza una volta completa per la vall de Montjoi, convidant a descobrir el paisatge feréstec i solitari, les feixes i els alzinars d’aquestes contrades i el seu patrimoni cultural.

A través dels codis QR, els senderistes poden accedir, mitjançant el seu mòbil, a la informació específica de cadascun dels monuments i punts d’interès que van trobant al llarg del seu recorregut.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li