Nova jornada al centre Cívic les Mèlies per recollir plasma

0
818

Es tracta d’un plasma ric amb anticossos que s’està provant com a tractament efectiu en malalts de Covid-19


El centre cívic de les Mèlies va acollir durant el passat cap de setmana la tercera jornada de recollida de plasma Covid del Banc de Sang i Teixits de Girona. Aquestes donacions, serviran per ajudar a fer tractaments, que es podran administrar a aquelles persones que actualment estan passant la malaltia. Vilafant, conjuntament amb Olot, són els únics punts de Catalunya on s’han fet campanyes específiques per la recollida de plasma de persones que han passat la Covid-19.

Per ser donant de plasma Covid cal haver superar la malaltia en un període superior als 28 dies i inferior als 3 mesos, tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, no haver estat transfós, i en el cas de les dones no haver estat embarassada. Segons dades del Banc de Sang, a tot Catalunya més de 2.100 pacients han donat aquest plasma ric en anticossos. Gràcies a això s’ha pogut administrar a uns 250 malalts de Covid-19 dels hospitals catalans.

Tots els malalts convalescents de Covid-19 que vulguin donar plasma ho poden fer a través d’una inscripció al web www.donarsang.gencat.cat/ca/plasmacovid19.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li