Nou tràmit per construir 960 pisos a l’avinguda Costa Brava

0
1232

Ubicada al nord de la ciutat, l’avinguda està urbanitzada des de fa 12 anys, inclòs el Parc de les Aigües, però els habitatges planificats no s’han arribat a edificar mai


La Comissió territorial d’Urbanisme de Girona va aprovar dimecres la modificació del planejament de l’avinguda Costa Brava de Figueres per tal de facilitar la construcció dels habitatges pendents en aquest sector. Ubicada al nord de la ciutat, l’avinguda està urbanitzada des de fa 12 anys, inclòs el Parc de les Aigües, però els habitatges planificats no s’han arribat a edificar mai. I amb aquesta modificació, impulsada per l’Ajuntament de la ciutat, es volen flexibilitzar les condicions que s’imposen a l’hora de construir per estimular l’edificació d’aquests pisos, en un moment de fort dèficit d’oferta d’habitatges d’obra nova al municipi.

En aquest sentit, s’introdueixen canvis en el Pla parcial del sector avinguda Costa Brava per complir una sèrie d’objectius, d’entre els quals en destaquen ordenar millor els rengles dels habitatges unifamiliars, admetent un projecte individual per cada parcel·la enlloc d’un projecte per cada cinc o sis; flexibilitzar l’ordenació de l’habitatge plurifamiliar i assegurar que la major part del que es construeixi sigui de lloguer; flexibilitzar les condicions en matèria d’aparcament, permetre alternatives d’oferir l’adscripció de places en altres immobles i preveure espai per a vehicles de dues rodes en planta baixa o a l’espai lliure privat, o actualitzar la normativa del Pla i vetllar per la seva coherència amb el planejament general de Figueres.

En conjunt, es modifiquen aspectes normatius en relació a la implantació de l’edificació, als usos compatibles, paràmetres edificatoris, tipologies o alçades màximes. La voluntat és facilitar la construcció d’uns 960 habitatges. D’aquests, uns 620 serien lliures i la resta, amb protecció, amb un pes important per l’habitatge protegit de lloguer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li