Nou tràmit per a la cessió de l’N-II

0
697

L’Ajuntament ha encarregat un estudi per saber les obres cal fer a la via i els costos del seu manteniment


L’Ajuntament de Figueres ha encarregat un estudi per conèixer els costos de manteniment de l’antiga N-II i les obres que li calen per poder-ne negociar el traspàs amb l’Estat espanyol. L’equip de govern està a l’espera de rebre el document, que els permetrà posar sobre xifres la taules i veure què poden assumir. De fet, el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, remarca que la voluntat de l’Estat és que Figueres es quedi tot el tram de carretera del seu terme, des d’Hostalets de Llers fins a tocar del Pont del Príncep. El govern municipal, però, reclama només la part de trama urbana de l’avinguda Salvador Dalí, que és una de les principals artèries de la ciutat. Fonts municipals asseguren que hi ha prevista una reunió abans de l’estiu per abordar aquesta i altres infraestructures.

El traspàs de la titularitat ja fa molts anys que està sobre la taula i els contactes es van intensificar el 2018, però mai s’han acabat de tancar. L’any passat, en una nova reunió amb l’Estat —ja amb l’actual alcaldessa, Agnès Lladó— es va acordar analitzar els costos de l’actuació. Una valoració que mai ha estat sobre la taula i que permetria veure quins serien els costos de manteniment de la infraestructura, i també quines actuacions cal fer-hi abans de la cessió.

Amiel recorda, per exemple, que «fa poc hi va haver un accident a la rotonda de la plaça del Sol i vam haver d’avisar perquè canviessin ells els senyals, però, és clar, venen quan venen». I en aquesta mateixa via, al mes de febrer un cotxe va atropellar mortalment un nen de 7 anys que travessava un pas de vianants en patinet. El semàfor que el regulava no funcionava correctament. «Per sobre de tot, el que en interessa és la trama urbana, però si ells ens diuen que ha de ser tot, doncs parlem-ne, però primer hem de conèixer què costaria aquesta recepció», diu Amiel.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li