Nou procés participatiu per decidir els usos de la rectoria

0
1555

En una primera fase els veïns faran propostes per a la rehabilitació i en una segona ja es definiran els usos de cada estança


 

L’Ajuntament de Vilafant ha impulsat un procés de participació ciutadana per definir els usos (tots públics i socials) que es donaran a l’edifici de l’antiga rectoria. El consistori va comprar la finca en el marc d’una permuta que permetrà al Bisbat construir habitatges de lloguer social en dues parcel·les que eren municipals. A canvi, es va quedar el solar de la rectoria, que fa 428,50 m2 i inclou l’edifici, amb 593 m2 construïts (i distribuïts en tres plantes). Ja en el moment de l’operació l’Ajuntament va avançar que l’edifici es destinaria a usos públics per millorar la mancança d’equipaments que hi ha al municipi, però ara ha matisat que, abans de redactar el projecte de rehabilitació arquitectònica, farà un procés participatiu perquè els veïns hi puguin dir la seva.

Aquest procés es dividirà en dues grans fases. La primera, prèvia a l’elaboració de la proposta de reforma, es canalitzarà a través d’un qüestionari en línia i un taller participatiu presencial. Els resultats serviran de base per elaborar la proposta de rehabilitació. I quan aquest projecte estigui llest es farà la segona fase, que consistirà en un taller participatiu que ja servirà per debatre i validar la proposta tècnica de rehabilitació. Una rehabilitació que adaptarà els nous usos a les característiques i les dimensions de les diferents estances.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li