Nou pla per a acompanyar dones migrades de l’Espai Català Transfronterer

0
567

La iniciativa, finançada per les subvencions Eurodistricte de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, s’està portant a terme conjuntament amb l’associació Secours Catholique de Perpinyà


 

L’Àrea de Benestar del Consell Comarcal està treballant en un nou projecte de cooperació transfronterera orientat a facilitar la cooperació i el treball conjunt entre agents d’acollida de dones migrades a l’Espai Català Transfronterer. La iniciativa, finançada per les subvencions Eurodistricte de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, s’està portant a terme conjuntament amb l’associació Secours Catholique de Perpinyà.

Els objectius del projecte són reforçar el diagnòstic social transfronterer que es va fer el 2016, ampliant el coneixement sobre la situació de les dones migrades a banda i banda de la frontera; conèixer les entitats i associacions que treballen en la seva acollida i acompanyament, i potenciar la creació d’una xarxa de suport transfronterer.

La covid-19 ha condicionat el format d’aquesta intervenció, que s’ha desplegat mitjançant diverses videoconferències amb el soci francès per conèixer la diversitat de situacions en què viuen les dones migrades a banda i banda de la frontera i començar a detectar el conjunt d’entitats socials de suport.

En aquest projecte hi ha participat l’associació Amunt i Crits Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà, que ha dinamitzat sessions de treball amb un grup de dones de l’associació francesa Secours Catholique i les entitats Fundació SER.GI, la Fundació Sant Vicenç de Paül-Ksameu i Creu Roja La Jonquera. Els socis francesos han establert una xarxa amb diverses associacions dels Pirineus Orientals com la Cimade, Secours Populaire, Femme Solidaire, Welcome 66 i ASTI 66, entre d’altres.

Al juny s’organitzarà un webinar obert als professionals i voluntaris d’entitats i associacions de l’espai català transfronterer que acompanyen dones migrades per donar a conèixer el diagnòstic i el mapeig de les entitats de l’espai català transfronterer. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li