Nou làser per al servei d’urologia

0
580

L’Hospital de Figueres es converteix en el tercer centre de Catalunya que disposa del sistema Thulium Superpolsat


El Servei d’urologia de l’Hospital de Figueres ha incorporat recentment el sistema de làser Thulium superpolsat d’última generació, que ofereix diferents aplicacions urològiques. D’una banda, permet fer operacions d’hiperplàsia benigna de pròstata; i de l’altra, també tracta les litiasis renals (és a dir, les pedres a les vies urinàries). Aquesta tecnologia representa un pas més respecte de la tècnica quirúrgica de vaporització amb làser Thulium que el servei va incorporar el 2019. I l’Hospital de Figueres és el tercer de tot Catalunya que l’incorpora.

Aquesta nova tecnologia, mínimament invasiva, reduirà significativament el temps de recuperació funcional dels pacients i minimitzarà les complicacions derivades de les intervencions, alhora que reduirà les estades hospitalàries (en aquests moments és d’almenys un dia d’ingrés, i a partir d’ara les intervencions seran ambulatòries). A més, en tractar-se d’una cirurgia més precisa, efectiva i ràpida, s’escurçarà el postoperatori, la qual cosa aportarà major comoditat i menys riscos als pacients.

Fins ara, cada any es derivaven a un centre sanitari de referència una trentena de persones amb aquestes patologies perquè aquí no se les podia tractar, però a partir d’ara només es derivaran els casos més complexos. Es calcula que això ajudarà un centenar de pacients cada any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li