Nou contracte per a l’aigua del Consorci de la Costa Brava

0
1140

L’adjudicació ha recaigut en la unió temporal d’empreses Abastament Consorci Costa Brava, formada a parts iguals per la Constructora de Calaf, SAU i Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense, SA


El Consorci de la Costa Brava ha aprovat el nou contracte del servei d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes d’abastament d’aigua en alta (captació, transport, potabilització i distribució). L’adjudicació ha recaigut en la unió temporal d’empreses Abastament Consorci Costa Brava, formada a parts iguals per la Constructora de Calaf, SAU i Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense, SA. Aquesta UTE gestionarà el servei durant els dos propers anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga d’un any addicional. El nou contracte, amb un import total pels dos primers anys de 4.093.155,94 euros (sense IVA), entrarà en vigor l’1 d’octubre.

Actualment, aquest ens públic –integrat per la Diputació de Girona i 27 municipis de la Costa Brava– gestiona el cicle i l’abastament de l’aigua en alta per a més d’un milió d’usuaris (aquesta xifra s’assoleix al pic de l’estiu, atenent l’estacionalitat del turisme). Subministra cada any uns 21 milions de metres cúbics, l’equivalent al consum d’unes 150.000 famílies, i a partir d’ara en podrà arribar a gestionar 24 milions (per a unes 175.000 famílies). El nou contracte millorarà el grau de precisió i control de l’explotació amb indicadors d’eficàcia quant a rendiments, l’execució del pla de manteniment i resolució d’avaries, el control analític de la qualitat de l’aigua i el control laboral i de sinistralitat.

El Consorci presta el servei d’abastament d’aigua potable a través de tres xarxes: nord, centre i sud. I la nord subministra 5,5 milions de metres cúbics l’any a Empuriabrava, Roses, Cadaqués, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Garriguella i Pedret i Marzà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li