Nou alcalde demà, si no hi ha més sorpreses

0
1459

L’alcaldessa, Marta Felip, ha convocat per aquest dimecres els plens de renúncia a l’alcaldia i d’investidura. L’oposició continua parlant


 

Demà, dimecres, serà el dia en què Marta Felip podrà donar per assabentat el Ple de la seva renúncia com a alcaldessa de Figueres. Felip va intentar fer el tràmit el passat 5 de novembre però bona part de l’oposició li va bloquejar la renúncia no acceptant la urgència del Ple extraordinari. La sessió de renúncia està convocada per demà a les set del vespre i la d’investidura del nou alcalde per una hora més tard.

El dubte és el mateix de fa dies. És si realment l’oposició aconseguirà els 11 vots (majoria absoluta) per fer prosperar l’opció d’un alcalde alternatiu al del PDeCAT. La clau la continuen tenint els dos regidors no adscrits (ex Unió), però segons les seves actuacions en el darrer Ple ordinari i en l’extraordinari del 5 de novembre, tot fa pensar que són molt a prop del PDeCAT. Sí que està clar el sentit del vot de PP i Cs: aquests grups es votaran a si mateixos i evitaran donar suport al bloc d’esquerres.

En el moment de tancar aquesta edició, el regidor no adscrit, Manel Toro, deia que de cara al Ple de dimecres «les converses amb els grups continuen». D’altra banda, algun regidor d’esquerres apuntava que queden encara hores per «fer política i en política pot passar de tot». Sigui com sigui, el més previsible és que Jordi Masquef (PDeCAT) quedi investit com a alcalde perquè en el mateix Ple d’investidura s’espera que el número dos de la llista més votada, Francesc Cruanyes, hi renunciï. I és que, si no hi ha hagut abans majoria absoluta d’un candidat alternatiu per part de l’oposició, serà alcalde el candidat de la llista més votada. Públicament, el bloc d’esquerres només suma 10 vots. Són els mateixos que el 5 de novembre van evitar el Ple de renúncia (ERC, PSC, Compromís i cupaires).

L’alcaldessa, Marta Felip, esgotarà el dijous 15 de novembre el termini legal per formalitzar la seva renúncia en un Ple. El passat 31 d’octubre va comunicar la renúncia i dijous acabarà el termini de 15 dies establert. El passat mes de juny, Felip anunciava que deixaria Figueres en ser nomenada secretària general del Departament d’Empresa i Coneixement.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li