Només vianants i bicicletes

0
813

Sant Pere Pescador regula l’accés a les platges i prohibeix la circulació pel camí de terra als vehicles motorizats


Sant Pere Pescador ja ha superat els primers dies després del pont de Sant Joan amb la nova regulació d’accés a les seves platges. La novetat més important passa per la prohibició de circulació dels vehicles motoritzats pel camí de terra que discorre al costat del litoral. Es tracta d’un tram de sis quilòmetres que va des de l’antiga piscifactoria (Cortal de la Vila), fins a l’antic càmping Àmfora (Can Nera). Això representa un recorregut apte per a vianants o usuaris de la bicicleta que va des de la Gola del Fluvià fins al Riuet.

CAN MARTINET. Aquesta zona ha quedat suprimida per a la pràctica de kitesurf. El motiu és ambiental i de preservació perquè l’espai era en zona de domini de Costes i a la vegada és una zona de protecció del Parc Natural. Per aquest motiu, la platja de Can Martinet només queda reservada a banyistes i l’aforament per als vehicles és de poc més de 50. Aquest fet no ha agradat gaire als kitesurfistes, que han hagut de fer canvis per a la seva pràctica. Com a compensació, l’Ajuntament de Sant Pere ha ampliat l’aparcament del càmping Àmfora en el sector Nord perquè els usuaris d’aquest esport tinguin espai per estacionar.

LES GUINGUETES. Les afectacions en els accessos també han portat a ordenar els aparcaments i desapareix aquella imatge de vehicles de motor estacionats de qualsevol manera als vorals del camí de terra. L’aparcament del Cortal de la Vila es destina als clients del Marlin, als banyistes i a la zona d’escoles de kite. Un altre aparcament ampliat és el de la platja de Mas Cristià, on hi estacionen banyistes i els clients de la guingueta Tropic Beach.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li