Fase 2 de la rehabilitació: 1,3 milions

0
1480

El ple de Figueres aprova la plurianualitat de la inversió que es repartirà entre aquest 2020 i el 2021


Figueres encara la segona fase de la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí. El ple d’ahir va aprovar el tràmit de programar la inversió destinant-hi 555.222 euros aquest 2020 i 788.415 per al 2021. Es tracta del fons de més d’1,3 milions d’euros procedent dels ajuts Feder, que ja es va anunciar l’abril de l’any passat. Això permetrà acabar les obres de l’immoble i posar en marxa el projecte museístic.

El primer pas serà licitar les actuacions previstes per aquesta nova fase. L’inici de les obres es preveu per al quart trimestre d’aquest any i el termini d’execució serà de 16 mesos. Els treballs començarien per les etapes constructives de paleteria i de distribució, i per les instal·lacions d’aigua sanitària, incendis, elèctriques i de clima. Durant el 2021 es començaria la construcció de paviments, revestiments i sanitaris. També s’afegirien les tasques d’acabats de serralleria, fusteria, vidrieria i pintura. Finalment, es continuaria amb els treballs pendents d’instal·lacions d’electricitat, enllumenat, clima, incendis i seguretat, i amb la col·locació dels ascensors.

PRIMERA FASE. Les obres de rehabilitació de la casa natal del geni surrealista van començar passat l’estiu. Els treballs d’aquesta primera part estan valorats en 1.167.880 euros i actualment s’estan executant després dels enderrocs de parets i altres actuacions. En aquesta primera fase ha de quedar enllestida la reconstrucció de la coberta i els tancaments, així com la resta d’intervencions que afecten la planta baixa, l’entresòl i l’escala principal de l’immoble. Un cop acabin aquests treballs es podran enllaçar els de la segona fase. Amb tot enllestit, l’espai es convertirà en un punt d’interpretació del geni tant en el vessant artístic com íntim.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li