Nombroses obres de l’Alt Empordà, en el punt de mira per l’afer de Gisa

0
688

Juan Mozo, el veí de Palafrugell i un dels imputats per la Guàrdia Civil per una trama de presumptes irregularitats en l’adjudicació de carreteres a les comarques gironines entre el 2007 i el 2010, és gerent de l’empresa Rubau Tarrés SAU, constructora responsable de nombroses obres dutes a terme a la comarca en els darrers anys -vegeu quadre-. Mozo, que també és accionista del Pitch and Putt Castelló-Empuriabrava, va ser arrestat dijous per la Guàrdia Civil després d’un escorcoll que es va fer a la seu central de Gisa (empresa pública de la Generalitat) mesos després que comencessin les investigacions.
Segons fonts properes a la investigació, la suposada xarxa estaria integrada per diverses empreses (entre les quals també hi hauria Construccions Rubau) que s’haurien posat d’acord per repartir-se la construcció de carreteres a les comarques gironines. I per assegurar-se que les adjudicaven a l’empresa que havien pactat, aquesta presentava l’oferta més baixa al concurs.
Des del pitch and putt de Castelló d’Empúries han defensat la innocència d’un dels seus accionistes al·legant que el que s’està investigant no és Rubau Tarrés, sinó Gisa, que és qui atorga les obres. El director del club, Jaume Jiménez, recorda que el cas –que no només ha esquitxat la firma del Baix Empordà, sinó que també altres empreses del sector– està sota secret de sumari, i assegura que “ni ell mateix sap per què l’investiguen”. Per això, lamenta Jiménez, estan molt “decebuts” de la mala imatge que s’està donant al nom de Mozo. D’altra banda, el constructor empordanès també ha rebut el suport de la patronal gironina Unió d’Empresaris de la Construcció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li