“No em suposa cap pressió ser el jugador més fort del CE Figueres”

0
839

És el jugador més fort que ha format part del Club d’Escacs Figueres en tota la seva història. Això li suposa alguna pressió o ja hi està acostumat?
L’increment d’ELO s’ha produït als últims mesos, que és quan he pujat 20 o 30 punts. Sí que estava planificat, tot i que no esperava que fos tan ràpid. Però vaja, feia anys que ho estava buscant i no em suposa cap pressió. La idea era que el Campionat de Catalunya per equips em permetés sumar punts per al rànquing Fide, però al final no ha estat possible per un tema de les federacions. Volia enfrontar-me a gent més forta. La meva ambició, ara que sé que no val per a l’ELO Fide, és intentar jugar totes les partides al 100%, i dedicar-m’hi totalment. Serà un dels pocs moments professionals que tindré de jugar a la setmana, i vull enfocar-ho únicament a la partida. A partir d’aquí, doncs ja ho veurem.
Com va tenir lloc el contacte entre vostè i el CE Figueres?
Va ser en un torneig a Sabadell. Allà vaig conèixer en Jordi (Serra), que va contactar amb mi mitjançant en Josep Homs. Vaig acabar el torneig en segona posició, però sembla que el meu joc li va cridar l’atenció i potser per això van voler contactar amb mi. No vaig poder venir l’any passat, i per aquest 2014 ho vaig parlar amb ells amb antelació, ja que tenia la intenció de venir a Barcelona pel gran nivell que té l’Interclubs i el circuit. Habitualment, els primers taulers de la competició tenen 2.600 ELO Fide o 2.500 llargs. Aquest any no puntua, però no importa. Jo tenia un compromís amb el club i si ells van respectar la seva paraula, jo respecto la meva. Aquest és un acord molt important i agraeixo l’oportunitat que em donen, ja que jugar com a primer tauler és un gran record, sobretot perquè representa una responsabilitat més gran. Tot i això, és la mateixa que tinc quan jugo al segon o al tercer tauler.
Quins objectius s’ha marcat, tant en l’àmbit individual com en el col·lectiu?
En l’individual, jugar cada partida. No vull parlar dels punts que faré. Per a mi, és una càbala no dir cap puntatge, perquè al final no m’agrada si no el compleixo. Només puc dir que intentaré jugar al màxim cada partida, i tant de bo l’equip estigui motivat. Pel que m’han explicat, és un equip que en certs taulers té molts jugadors joves, i aquests són els que sempre poden revolucionar els resultats. Sempre estan pujant i són imprevisibles. No són com els veterans, que tenen més experiència i que no acostumen a fer aquests salts quan juguen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li