“No em puc permetre ni encendre la calefacció”

0
812

L’Antònia té 38 anys. És mare de tres fills, de 18, 13 i 5 anys. Fa poques setmanes que va aconseguir un pis de lloguer social a Figueres. Haurà de pagar a partir de l’abril 75 euros per l’habitatge, el 30% dels seus ingressos, que són 260 euros mensuals. Està a l’atur.
L’Antònia i els seus fills són una de les moltes famílies de l’Alt Empordà que tenen dificultats per accedir a recursos bàsics, com aliments i subministrament d’aigua, llum o gas. “Cada quinze dies, vaig al Centre de Distribució d’Aliments i Càritas em dóna el dinar per als meus fills. Abans, a Càritas em preparaven el sopar, però vaig sol·licitar que em donessin el dinar, perquè és més complet i prefereixo que els meus fills mengin bé al migdia. La factura de l’aigua me la paga l’Ajuntament de Figueres”, explica l’Antònia.
Amb el seu nou pis, situat al carrer València de Figueres, aquesta mare haurà de pagar al voltant d’uns 200 euros per poder instal·lar els nous lectors del gas i de la llum. “Els rebuts del gas i de la llum van al meu càrrec. Calculo que hauré de pagar cada dos mesos entre 60 i 80 euros de gas, per l’aigua calenta, però ni em plantejo encendre la calefacció, perquè em vindria una factura que no podria pagar. Per això, a casa, ens escalfem amb una estufa d’aire calent que tenim al menjador”, explica l’Antònia.
El seu cas és un dels expedient que porta Benestar Social de l’Ajuntament de Figueres. L’any passat, el consistori va destinar un pressupost de 29.602,47 euros per ajuts de gas i de llum a 135 usuaris i 14.000 euros més per a ajuts de bombones de butà a 251 usuaris. “És un gran esforç per l’Ajuntament però ho continuarem fent, perquè no podem deixar cap persona sense els serveis bàsics”, ha dit la regidora de Benestar Socials, Dolors Pujol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li