No als indults

0
1372

Pedro Sánchez, per a mantenir-se en el poder satisfent els seus socis de govern d’ERC, és capaç de creuar qualsevol línia vermella. Per això està disposat a permetre un indult col·lectiu immoral i políticament inadmissible a uns condemnats per sedició i malversació que no es penedeixen de res i que, fins i tot, diuen que ho tornaran a fer. És a dir, prometen reincidir.

És capaç també el President del Govern d’afirmar que els que s’oposen als seus desitjos d’indultar a aquells que es van saltar les lleis i van trencar la convivència ho fan per «afán de venganza o revancha». La nostra resposta és ferma i clara davant d’aquestes afirmacions: complir la llei no és venjança, defensar la unitat nacional no és revenja,i donar un cop d’estat no és un valor constitucional.

Sánchez és capaç d’oblidar que els dies 6 i 7 de setembre, el 20 de setembre i l’1 d’octubre els partits independentistes varen aprovar unes lleis de desconnexions, no només de tot l’Ordenament Constitucional, l’Estatut i el Reglament del Parlament, sinó també de qualsevol indici de sentit comú i de responsabilitat, menyspreant a més de la meitat dels catalans i fracturant la societat catalana fins a uns límits inigualables que a dia d’avui encara no hem restablert.

És capaç de no veure que molts dels dirigents dels seu partit consideren que seria un dels errors mes greus de la democràcia, i que a països com França, Itàlia i Regne Unit no podrien concedir l’indult sense que els condemnats demanessin per escrit el perdó, entre altres garanties. Però aquesta majoria parlamentària que el va fer President votant la moció contra Mariano Rajoy i la majoria parlamentària que l’ha mantingut després de les eleccions generals del 2019 no s’aguantaria sense la concessió dels indults a aquells que mantenen el full de ruta cap a un segon procés.

El Partit Popular sí soms capaços de veure que l’Estat de dret és el pilar de la llibertat i que no hi haurà concòrdia sense Justícia. La impunitat posarà en risc la convivència. Per això, ens oposem a la concessió d’aquests indults, perquè no volem que els catalans temin que es repeteixin els fets de 2017, que van comportar l’expulsió de milers d’empreses i la ruptura de molts llaços familiars. Per això actuarem davant dels tribunals i exigirem, també, el canvi de la llei dels indults i del Codi Penal per a castigar els referèndums il·legals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li