Ni un pas enrere

0
1492

Com si no hi haguĂ©s temes importants a tractar en el plenari municipal, en el punt a on havĂ­em d’aprovar les festes locals per l’any 2019 va començar un debat per part de la CUP demanant que es faci una comissiĂł per canviar les festes locals, ja que consideren que sĂłn cristianes i que, com que la nostra societat ha rebut gent d’altres paĂŻsos, hem de fer un pas enrere en els nostres costums. D’aquest grup municipal tot es pot esperar, i que tingui el suport d’ERC i CompromĂ­s per Figueres Ă©s lĂČgic; ara, que el PSC tambĂ© compri els arguments dels antisistema Ă©s greu.

Catalunya ha sigut des de la seva fundaciĂł cristiana i les seves arrels sĂłn profundes en la nostra societat. El respecte per qui ens ha arribat d’altres llocs del mĂłn no ha de ser excusa per perdre les nostres festes locals, tinguem en compte que l’any vinent celebrarem 600 anys de la Festa de la Santa Creu. Aquests grups tampoc tenen en compte que a la nostra ciutat tenim ciutadans/es arribats de paĂŻsos del centre i d’AmĂšrica del Sud i que, per sort, sĂłn molt fidels i assisteixen amb assiduĂŻtat al culte catĂČlic. Membres d’aquestes comunitats amb qui he comentat aquesta proposta tampoc hi estan d’acord. Al contrari; agraeixen que es mantinguin aquests costums. Semblaria que aquesta «ocurrĂšncia» aniria mĂ©s cap a agradar a una comunitat que en lloc d’adaptar la seva vida a la terra que els ha acollit volen imposar els seus costums, sobretot la seva religiĂł.

Des de el PP esperem que el seny s’imposi, i no obrim un debat estĂšril. Recordem la frase que estĂ  gravada a l’entrada del monestir de Montserrat i que va dir el bisbe Josep Torras i Bages: «Catalunya serĂ  cristiana o no serà».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li