Ni 1 € de descompte en plena pandèmia

0
1386

Fa just un mes, en aquest mateix espai, dedicava les línies de l’article a demanar al govern de l’Escala que mantingués les bonificacions en les ocupacions de via pública, dels establiments escalencs, durant aquest 2021.

Fa just un mes parlava de com no es podia valorar l’any pels visitants d’estiu, de com era de gros l’error de pensar que haver penjat el cartell de sold out durant juliol i agost volia dir que l’any havia estat tan bo com els anteriors a la pandèmia, de com calia posar-se a la pell de totes i tots aquells que es deixen l’ànima treballant dia a dia durant mesos i mesos plens de restriccions, reduccions d’aforament, confinaments, limitacions de grup… i acabava les meves paraules pressentint que el govern aplicaria la taxa al 100%, que no hi hauria cap descompte i sobretot, desitjant que aquell pressentiment i aquelles línies quedessin en paper mullat.

Res més enllà de la realitat. Un mes després sabem que el govern de l’Escala, demostrant un cop més com n’està d’allunyat de la realitat del carrer i dels veïns i veïnes del poble, ha liquidat les taxes d’ocupació de via pública completament. Ni un euro de descompte a ningú; bars i restaurants i comerços de zones molt turístiques que també, com ha passat en l’hostaleria, s’han vist obligats a tancar les portes amb horaris restrictius, perdent així gran part de la seva millor franja horària de vendes.

Just aquest passat divendres s’han acabat totes les restriccions que ens han acompanyat des de l’inici de la pandèmia, però el govern de l’Escala considera que no han afectat a ningú. Tant que fins i tot treu una notícia per justificar-se, dient que ens han visitat un 22% més de persones. Un 22% més que quan? Que el 2020, en plena pandèmia. Un 22% més, durant quan? Durant la temporada turística. Curiós com un govern que el ple del 4 d’octubre afirmava «no agradar-li parlar de temporada turística» liquida un impost anual al sector més castigat per les restriccions en funció de l’ocupació del municipi durant dos mesos, sense tenir en compte els altres deu.

És sorprenent com un govern que es pressuposa d’esquerres viu tan allunyat de la realitat. Tants anys de govern socialista, executat amb majories absolutes, han fet que avui en dia sigui un govern tancat en una caixa de vidre. Una caixeta dins les quatre parets de l’ajuntament, que, el que més sorprèn, és que amb la poca distància física que té entre la plaça de l’Ajuntament i, per exemple, la platja de les Barques, hi tingui tanta distància emocional. Un govern que governa només mirant per la finestra i veient la vida passar, un govern que desconeix totalment la vida real, i el més greu, que no escolta quan alguns intentem explicar-li que ha de sortir de la caixeta i viure més al costat de la gent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li