Neteja viària municipalitzada, en servei al gener del 2022

0
421

L’equip de govern vol que l’empresa municipal Fisersa assumeixi el servei, tal com ja s’ha fet amb l’enllumenat públic


L’Ajuntament de Figueres portarà al ple de juliol la municipalització de la neteja viària. L’equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) vol que l’empresa municipal Fisersa assumeixi el servei, com ja ha fet amb l’enllumenat públic. Paral·lelament, treballen en la licitació de la compra de maquinària, que compta amb una provisió de poc més de 2 milions d’euros.

MÉS PLANTILLA. La internalització del servei, a més, implicarà incorporar més personal i la plantilla —que se subrogarà— passarà dels 30 treballadors actuals als 50. La previsió és que la nova gestió estigui en marxa el gener del 2022. El que no anirà a ple, però, serà el nou contracte d’escombraries.

El vicealcalde, Pere Casellas, va anunciar a l’últim ple que estaven ultimant el nou contracte d’escombraries i que preveien abordar el canvi de gestió abans de l’estiu, però no serà possible. Lladó va explicar la setmana passada en una trobada amb la premsa que s’està treballant en el nou contracte, però que es tracta d’un tràmit complex i que preveu incloure un servei de recollida porta a porta, adaptat a una ciutat de les característiques de Figueres i a aspectes com ara la tramuntana.

L’alcaldessa va recordar també que la ciutat és a hores d’ara la única capital de comarca catalana que no té recollida de fracció orgànica i que això provoca un taxa de reciclatge «molt baixa» que, a la vegada, implica una «penalització molt important per a les arques públiques». Tot plegat, augura una nova pròrroga del contracte —la cinquena— però Lladó ja va avançar que caldrà tenir-ho a punt durant aquest mandat. L’alcaldessa també va carregar contra la falta de planificació quan es va fer la concessió, l’any 2001, i també quan es va acabar, l’any 2016. Des d’aleshores, s’ha prorrogat en quatre ocasions.

TENSIÓ FINANCERA. Durant la trobada amb periodistes, Lladó també es va referir a com s’han encarit els casals municipals. Fins ara costaven 90.000 euros i amb les mesures de seguretat costen 250.000 euros. L’alcaldessa afegia: «I així ens estem trobant amb tot».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li