Neteja a fons de brossa i de vegetació al voltant del Castell

0
1670

Les accions previstes a l’anomenada Ruta del Colesterol es faran dos cops l’any i són iniciativa del grup del PP


 

Ja fa temps que es reclama una neteja a fons entorn del Castell de Sant Ferran, una zona molt visitada per turistes i força freqüentada per figuerencs que fan l’anomenada Ruta del Colesterol. Ara, i per iniciativa del grup municipal del PP, s’ha decidit que l’entorn es netejarà dos cops l’any. La primera acció està programada per començar el 9 d’abril i després se’n farà una altra a l’octubre. Es preveu que les actuacions de manteniment es facin dos cops l’any i que vagin a càrrec de la Fundació Altem.

La neteja prevista per la setmana vinent serà la més important i la que requerirà més temps, i està previst que s’acabi al maig. A banda de la retirada de brossa hi haurà una neteja de vegetació i es començarà amb la poda de la ginesta, però conservant sempre la flor de la silene. Es tracta de l’espècie protegida i única al món que es troba precisament a la falda de la fortalesa figuerenca. Per assegurar la preservació de la silene i perquè l’actuació sobre la vegetació sigui l’adequada hi haurà la supervisió dels tècnics ambientals.

l’estacada. El camí que per ara és provisional, a l’inici del recorregut de la volta al castell, acabarà sent el definitiu. La tanca amb estaques i altres actuacions que s’han fet des del Consorci del Castell van obligar a fer un camí alternatiu. Aquest desviament s’acabarà arreglant i es farà empalmar amb el camí habitual. Això evitarà que els vianants trepitgin part de la pedra de la fortalesa i zona de propietat del Castell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li