«N’estem farts»

0
1901

Els afectats pels talls surten al carrer per demanar solucions a les administracions, als polítics i a Endesa


 

Famílies que paguen cada mes els seus rebuts i que des de fa 7 anys tenen problemes de subministrament elèctric. El motiu, el frau energètic a la zona oest de Figueres per culpa del cultiu de plantacions de marihuana. Les diferents actuacions no acaben de donar fruits i els afectats del barri del Culubret ja no poden més. Aquest dissabte al matí desenes de veïns es van manifestar per la ciutat per fer sentir la seva veu i, sobretot, per fer més visible aquesta situació que han de patir.

EL RECORREGUT. La marxa va sortir del barri del Culubret i va transcórrer pels carrers de Figueres fins a arribar al centre de la ciutat. A la plaça de l’Ajuntament, a l’altura del consistori, es va afegir a la protesta l’alcalde, Jordi Masquef. Es va evidenciar, així, el suport de l’Ajuntament als manifestants. Masquef va tornar a demanar «més suport» al Departament d’Interior i a la Justíca per fer front a aquesta situació. El batlle va assegurar que «cal acabar amb el cultiu de marihuana per solucionar el problema». El recorregut va acabar davant la seu d’Endesa, entre els carrers González de Soto i Sant Pau. Allà els manifestants van encendre espelmes de manera simbòlica en senyal de protesta.

El portaveu dels veïns, Enrique Reina, va assegurar que s’ha fet impossible viure al barri i va demanar més contundència i més vigilància. A més, un dels clams va ser el d’exigir «solucions» a totes les administracions i a Endesa. Reina va dir: «Les nostres cases no valen res, ningú no en vol pagar ni cinc. Això és insostenible». Tot i admetre que el patrullatge policial havia augmentat, Reina va demanar més mesures i més vigilància.

SUPORT POLÍTIC. La manifestació va transcórrer sense incidents i amb la presència de bona part dels partits polítics. La majoria de formacions van fer tot el recorregut de la marxa. La plataforma Canviem Figueres, en canvi, deixa clar que no van anar fins a Endesa a posar una espelma simbòlica perquè consideren que «el problema no és d’Endesa» i insten l’Ajuntament a fer un pla d’intervenció global.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li