Nadal diu que la carta del paisatge de l’Alt Empordà integrarà les infraestructures

0
751

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s’ha desplaçat aquest divendres fins a Figueres per presentar la carta del paisatge de l’Alt Empordà. Davant una trentena d’assistents, Nadal ha recordat que les cartes del paisatge, un instrument de concertació d’estratègies entre agents públics, privats i socials d’un territori orientat a promoure la millora del paisatge i de la qualitat de vida de les comunitats, ‘no busquen evitar les infraestructures sinó integrar-les’. ‘Les cartes no es fan per impedir infraestructures sinó que es redacten perquè es facin només les justes, es facin ben fetes i s’integrin al paisatge’, ha reflexionat el conseller de Política Territorial.

L’objectiu d’aquesta ordenança és regular tot allò que pugui afectar el paisatge i el territori i que sigui de nova construcció, però, a més, també preveu que tot allò que ja estigui fet es vagi adaptant a la nova normativa amb un període de temps prudencial. La norma regula, entre altres coses, la senyalització, les noves construccions, els equipaments, les zones protegides, la conservació i el manteniment de solars dins i fora dels nuclis urbans, els accessos a polígons i zones industrials o d’oci, la contaminació lumínica, les xarxes de comunicació, els tancaments i l’ordenació de les xarxes de drenatge, el paisatge vitivinícola, la xarxa fluvial, les zones de servitud i les d’especial protecció.

Segons els assistents, aquesta gestió del paisatge ha d’esdevenir una prioritat per la comarca de l’Alt Empordà ja que representa ‘un dels punts forts’ del territori com a destí turístic de qualitat i es tracta d’un moment ‘en què l’interès pels territoris ordenats, ben gestionats i respectuosos amb l’entorn natural és creixent’. ‘Així, cartes del paisatge com la de l’Alt Empordà o la del Penedès funcionen com uns instruments per reconèixer que el paisatge és sobretot fruit de l’acció humana al llarg de la història’, ha assenyalat el conseller del DPTOP, que ha estat acompanyat a la taula pel president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Pere Vila.

‘Hem d’entendre que el paisatge català és una creació cultural i no només natural. És la combinació entre la natura i l’acció de l’home’, ha finalitzat Nadal.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li